Prepare all ingredients
Подготовьте все ингредиенты
Prepare dry soy meat: place small pieces of soy in a bowl and fill to the top with hot water. Leave in this form for about 20 minutes so that the soy meat swells and becomes soft.
Подготовьте сухое соевое мясо: небольшие кусочки сои отправьте в посуду и залейте доверху горячей водой. В таком виде оставьте примерно на 20 минут, чтобы соевое мясо набухло и стало мягким.
Peel the potatoes and cut into not too thick slices. Keep in mind that it will be baked, so it should be fully cooked. Cut the onion into half rings.
Картошку почистите и нарежьте не слишком толстыми пластинками. Учитывайте, что она будет запекаться, поэтому должна дойти до полной готовности. Репчатый лук нарежьте полукольцами.
Meanwhile, in the process of preparing vegetables, the soy meat managed to reach the desired condition. Soy texture absorbs liquid very well. Marinate soy meat using pepper, salt, dry or fresh garlic, nutmeg, soy sauce. Mix all ingredients thoroughly and leave to marinate for 15-20 minutes.
Тем временем в процессе подготовки овощей, соевое мясо успело дойти до нужной кондиции. Соевый текстурат очень хорошо впитывает жидкость. Замаринуйте соевое мясо, используя перец, соль, сухой или свежий чеснок, мускатный орех, соевый соус. Хорошенько перемешайте все ингредиенты и оставьте на 15-20 минут мариноваться.
Prepare the casserole in a suitable oven-safe container. Pour a little vegetable oil onto a baking sheet, grease it with your hands and place the first layer of potatoes. The bottom layer should be quite dense, since it is affected by the main heat. Next, place the soy meat on the potatoes, followed by onion half rings and cover with the outermost layer of potatoes.
Готовьте запеканку в подходящей посуде для духового шкафа. На противень налейте немного растительного масла, смажьте руками и выложите первый слой картофеля. Нижний слой должен получиться достаточно плотным, так как на него воздействует основной жар. Следом на картошку выложите соевое мясо, далее идут полукольца лука и закрывайте крайним слоем картофеля.
Form a top layer that will consist of a mixture of lean mayonnaise and vegan cheese. I use vegan mozzarella. This cheese melts well, especially at high temperatures. Grate the cheese on a medium grater, mix with mayonnaise and pour the mixture generously over our casserole.
Сформируйте верхний слой, который будет состоять из смеси постного майонеза и веганского сыра. Я использую веганскую моцареллу. Такой сыр неплохо плавится, тем более при высоких температурах. Натрите сыр на средней терке, смешайте с майонезом и обильно полейте смесью нашу запеканку.
Preheat the oven to 180 degrees and bake the French-style potatoes for 30 minutes. The casserole is completely ready, and the potatoes and meat turned out very juicy and tender. Bon appetit.
Разогрейте духовку до температуры 180 градусов и отправьте картошку по-французски запекаться на 30 минут. Запеканка полностью готова, а картофель с мясом получился очень сочным и нежным. Приятного аппетита.
Serve very hot, garnished with plenty of herbs.
Подавайте на стол очень горячей, украсив обильно зеленью.