Wash the chicken eggs, boil them hard, cool, and peel. Grate the white on a coarse grater, grate the yolk on a fine grater. Boil potatoes and carrots until tender, peel. Peel the onions. Open the jar of sprats and pour the oil into a bowl. To serve, wash the dill, dry it on paper towels, and separate the branches from the stems.
Куриные яйца вымойте, отварите вкрутую, остудите, почистите. Белок натрите на крупной терке, желток на мелкой. Картофель и морковь сварите до готовности, почистите. Репчатый лук почистите. Откройте банку со шпротами, слейте масло в пиалу. Укроп для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, отделите веточки от стеблей.
Prepare the slices. Divide chicken eggs into whites and yolks. Grind the first ones using a grater with large cells, the second ones - with small ones. Mash the sprats. Grate the boiled potatoes and carrots. Cut the pickled cucumber and onion into small cubes.
Подготовьте нарезку. Куриные яйца разделите на белки и желтки. Первые измельчите при помощи терки с крупными ячейками, вторые — с мелкими. Шпроты разомните. Отварную картошку и морковь натрите на терке. Соленый огурец и репчатый лук нарежьте кубиками небольшого размера.
Assemble the salad. Combine mayonnaise with sprat oil and mix well. Place the potatoes in the first layer in the salad bowl, add a little salt and coat with sauce. Mix the sprats with onions, add them next, and add the sauce. The third is pickles and sauce. Spread the egg white in a fourth layer, add salt, and coat with sauce. Next, add the carrots and the sauce again. The last layer is the yolk.
Соберите салат. Соедините майонез с маслом от шпрот, хорошо перемешайте. Первым слоем в салатницу выложите картошку, немного посолите и промажьте соусом. Смешайте шпроты с луком, выложите следом, добавьте соус. Третий — соленые огурцы и соус. Четвертым слоем распределите яичный белок, присолите, промажьте соусом. Далее выложите морковь и снова соус. Последний слой — желток.
Garnish the fish and potato salad with sprigs of fresh dill.
Рыбный салат с картошкой оформите веточками свежего укропа.