Thaw the puff pastry in advance. Break the eggs and beat with a fork. Squeeze the juice from a lemon wedge. Rinse the shrimp under running water. Prepare a blender, baking sheet and parchment paper. Preheat the oven to 190 degrees.
Слоеное тесто заранее разморозьте. Разбейте яйца и взбейте вилкой. Из дольки лимона выжмите сок. Креветки промойте под проточной водой. Приготовьте блендер, противень и пергаментную бумагу. Разогрейте духовку до 190 градусов.
Prepare puff pastry. Using a round cutter, make 10 holes in the dough. In 5 of them the second one is 1 cm smaller. Brush the first circles with egg, place the rings on them and press. Place the vol-au-vents on a baking sheet lined with parchment paper and bake for 20 minutes until golden brown.
Приготовьте слоеное тесто. С помощью круглой формы сделайте 10 отверстий в тесте. В 5 из них еще второе — на 1 см меньше. Смажьте первые кружки яйцом, положите на них кольца и прижмите. Выложите волованы на противень с пергаментной бумагой, выпекайте 20 минут до подрумянивания.
Prepare salmon filling. Grind the salmon pieces in a blender. Mix it with cheese, lemon juice and pepper.
Подготовьте начинку из лосося. В блендере измельчите кусочки лосося. Смешайте его с сыром, соком дольки лимона и поперчите.
Tackle the shrimp. Pour water into a saucepan, add salt and bring it to boil. Place shrimp in boiling salted water for 5-7 minutes. Cool the shrimp and peel it.
Займитесь креветками. Налейте в кастрюлю воду, посолите и поставьте ее закипать. В кипящую подсоленную воду опустите креветки на 5-7 минут. Остудите креветки и очистите.
Prepare vol-au-vents with shrimp. Place approximately 1 tsp into the prepared vol-au-vents. cheese and salmon filling. Carefully place the shrimp on top.
Приготовьте волованы с креветками. В готовые волованы выложите приблизительно по 1 ч.л. начинки из сыра с лососем. Сверху аккуратно положите креветку.
Serve the shrimp vol-au-vents on a narrow rectangular plate with a glass of champagne.
Подайте волованы с креветками на узкой прямоугольной тарелке с бокалом шампанского.