Thaw the puff pastry in the refrigerator. Separate the yolk from the white, beat the white. Wash the apples, peel, core and cut into small pieces. Wash and dry the raisins. Preheat the oven to 180 degrees. Line a baking tray with baking paper.
Разморозьте слоеное тесто в холодильнике. Отделите желток от белка, взбейте белок. Вымойте яблоки, очистите от кожуры, удалите сердцевину и нарежьте на мелкие кусочки. Промойте и просушите изюм. Разогрейте духовку до 180 градусов. Противень выстелите пекарской бумагой.
Prepare the confiture. Place the apples in a saucepan, add sugar and water. Simmer until smooth, for 20-25 minutes, add spices and raisins.
Приготовьте конфитюр. Выложите яблоки в сотейник, добавьте сахар и воду. Потушите до однородности, в течение 20-25 минут, добавьте специи и изюм.
Prepare the dough for baking vol-au-vents. Roll out the thawed puff pastry to a thickness of 3-4 mm. Cut out circles using a glass or cookie cutter. Make circles of smaller diameter in the middle of half of the blanks. Connect large circles with rings, glue them with egg white, brush with yolk.
Подготовьте тесто для выпекания волованов. Раскатайте размороженное слоеное тесто до толщины 3-4 мм. Вырежьте круги при помощи стакана или формочки. В середине половины заготовок сделайте круги меньшего диаметра. Соедините большие круги с кольцами, склейте их белком, смажьте желтком.
Bake the vol-au-vents. Fill the vol-au-vents with apple confiture, place them on a baking sheet lined with paper and bake in a preheated oven for 15-20 minutes.
Испеките волованы. Наполните волованы яблочным конфитюром, выложите их на застеленный бумагой противень и выпекайте в разогретой духовке 15-20 минут.
Place the vol-au-vents with apples on an elegant serving dish and sprinkle with powdered sugar.
Волованы с яблоками выложите на изящное сервировочное блюдо, присыпьте сахарной пудрой.