Rinse the grain and duck, remove excess parts of the bird - skin, cartilage, etc. Peel the onion and garlic.
Промойте крупу и утку, удалите лишние части птицы – кожу, хрящи и т. д. Очистите от шелухи луковицу и чеснок.
Cut the duck meat into long thin slices and the onion into half rings. If desired, the onion can be finely chopped. Chop the garlic.
Нарежьте мясо утки длинными тонкими ломтиками, а лук – полукольцами. При желании лук можно нарезать мелко. Нарубите чеснок.
Place chopped onion and garlic in a preheated and oiled deep frying pan. Fry until they start to turn yellow.
На разогретую и смазанную маслом глубокую сковороду выложите нарезанные лук и чеснок. Обжаривайте, пока они не начнут желтеть.
Place the duck in the pan and fry on all sides until golden brown, about 7-10 minutes. At this time, you can put the water to boil.
Выложите на сковороду утку и обжаривайте со всех сторон до румяного цвета около 7-10 минут. В это время можно поставить кипятиться воду.
Lay out the buckwheat and fill it with water in a ratio of 1:2. If you add hot water, the dish will be ready faster. Add salt and ground pepper.
Выложите гречневую крупу и залейте ее водой в соотношении 1:2. Если заливать горячей водой, блюдо будет готово быстрее. Добавьте соль и молотый перец.
Cover the pan with a lid, reduce the heat to low and simmer until the buckwheat has absorbed all the water - about 20 minutes.
Накройте сковороду крышкой, убавьте огонь до минимума и тушите, пока гречка не впитает всю воду – около 20 минут.
Mix all the ingredients and place the buckwheat and duck on serving plates.
Перемешайте все ингредиенты и разложите гречку с уткой по тарелкам для подачи.
Garnish the dish with fresh vegetables or herbs, serve adjika or lecho with it.
Украсьте блюдо свежими овощами или зеленью, подавайте к нему аджику или лечо.