Wash the champignons and chicken eggs thoroughly. Separate the white from the yolk. Finely chop the mushrooms. Wash the chicken fillet and cut into small pieces. Grate the cheese. Thaw the puff pastry in the refrigerator. Wash the lettuce leaves and dry them on paper towels. Peel the onions and finely chop them. Preheat the oven to 200 degrees.
Шампиньоны и куриное яйцо тщательно помойте. Отделите белок от желтка. Грибы мелко порежьте. Куриное филе помойте и порежьте на небольшие кусочки. Сыр натрите на терке. Слоеное тесто разморозьте в холодильнике. Листья салата помойте и обсушите на бумажных полотенцах. Репчатый лук почистите и мелко покрошите. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the vol-au-vents. Roll out the dough into a layer 5 mm thick, divide it with a knife into 8 identical squares, cut out smaller squares in four to make wall frames for the vol-au-vents. Brush large squares with egg white, pierce with a fork and place in a baking dish. Place frames on top. Bake in an oven preheated to 200 degrees for 15 minutes.
Приготовьте волованы. Тесто раскатайте в пласт толщиной 5 мм, разделите ножом на 8 одинаковых квадратов, в четырех вырежьте квадраты поменьше, чтобы получились рамки-стенки для волованов. Большие квадраты смажьте белком, проткните вилкой и выложите в форму для запекания. Сверху положите рамки. Выпекайте в разогретой до 200 градусов духовке 15 минут.
Prepare the filling. In heated vegetable oil over medium heat, fry the onions for 3 minutes, add the champignons, fry for another 5 minutes. Add chicken, salt and pepper, mix well, simmer over low heat for 20 minutes. In another frying pan over medium heat, fry the flour for 30 seconds, add the cream and, stirring constantly, cook until thickened, about 1 minute. Add the sauce to the chicken, mix thoroughly.
Приготовьте начинку. На разогретом растительном масле на среднем огне обжарьте репчатый лук 3 минуты, добавьте шампиньоны, жарьте еще 5 минут. Добавьте курицу, соль и перец, хорошо перемешайте, тушите на медленном огне 20 минут. На другой сковороде на среднем огне обжарьте муку 30 секунд, добавьте сливки и, постоянно помешивая, варите их до загустения примерно 1 минуту. Соус добавьте к курице, тщательно перемешайте.
Prepare vol-au-vents with filling. Place the filling into the baked vol-au-vents, sprinkle with cheese and bake in an oven preheated to 200 degrees for another 10 minutes.
Приготовьте волованы с начинкой. В испеченные волованы положите начинку, посыпьте сыром и запекайте в разогретой до 200 градусов духовке еще 10 минут.
Serve vol-au-vent with chicken and mushrooms on lettuce leaves.
Подавайте волованы с курицей и грибами на листьях салата.