Wash the legs thoroughly and scald with boiling water. Rinse the meat, cut into large pieces. Peel the carrots and cut them large. Rinse the onion, cut off the top and bottom. Rinse the parsley root and chop it. Peel the garlic and cut into thin slices.
Ножки тщательно вымойте, ошпарьте кипятком. Мясо промойте, нарежьте крупными кусками. Морковь очистите, порежьте крупно. Лук ополосните, срежьте верхнюю и нижнюю часть. Корень петрушки ополосните и измельчите. Чеснок очистите и нарежьте тонкими пластинами.
Start cooking the broth. Place the legs and meat in the pan. Fill with water and place on high heat. Bring to a boil, then reduce the heat and skim off the foam with a slotted spoon until it stops forming.
Приступите к варке бульона. Сложите ножки и мясо в кастрюлю. Залейте водой и поставьте на сильный огонь. Доведите до кипения, затем огонь уменьшите и шумовкой снимайте пену, пока она не перестанет образовываться.
Add vegetables to the broth. Place the frying pan over high heat, heat and fry the chopped carrots and parsley in oil for 3 minutes. Then add them along with the onion to the pan with the meat. Cook the broth over low heat under a loosely closed lid for 5 hours. If the water evaporates, add it if necessary. At the end of cooking, 10-15 minutes before readiness, add bay leaf, pepper and salt to taste.
Добавьте в бульон овощи. Поставьте сковороду на сильный огонь, раскалите и обжарьте в масле 3 минуты измельченные морковь и петрушку. Затем добавьте их вместе с луковицей в кастрюлю с мясом. На маленьком огне варите бульон под неплотно закрытой крышкой 5 часов. Если вода будет выпариваться, доливайте ее при необходимости. В конце варки, за 10-15 минут до готовности, добавьте лавровый лист, перец и соль по вкусу.
Prepare the meat and broth. Remove meat and vegetables from the pan. Strain the broth, cover the pan with a lid and leave in a warm place. Separate the cooked meat from the bones with your hands. Then chop the meat and legs. For convenience, you can use a blender or meat grinder.
Подготовьте мясо и бульон. Достаньте из кастрюли мясо и овощи. Бульон процедите, накройте кастрюлю крышкой и оставьте в теплом месте. Отделите руками разваренное мясо от костей. После измельчите мясо и ножки. Для удобства можете воспользоваться блендером или мясорубкой.
Leave the jellied meat to harden in the refrigerator. Place the pieces of meat in the molds and sprinkle garlic on top. Then carefully pour in the broth, cover with cling film and leave to cool at room temperature. Then place it on a cold balcony or in the refrigerator for 5-6 hours.
Оставьте холодец застывать в холодильнике. Положите кусочки мясо в формы, сверху посыпьте чесноком. Затем аккуратно влейте бульон, накройте пищевой пленкой и оставьте остужаться при комнатной температуре. Затем выставьте на холодный балкон или в холодильник на 5-6 часов.
Cut the pork neck jellied meat into portions, garnish with fresh herbs and serve with horseradish.
Холодец из свиной шеи нарежьте на порционные кусочки, украсьте свежей зеленью и подавайте к столу с хреном.