If necessary, clean the chicken stomachs, rinse well and cover with soda. Leave for 1 hour. The addition of baking soda will keep your stomachs soft. Then rinse the stomachs
Куриные желудки при необходимости почистите, хорошо промойте и засыпьте содой. Оставьте на 1 час. Благодаря добавлению соды желудки будут мягкими. Затем промойте желудки
Boil the gizzards with vegetables. Pour water into the pan, add salt and pepper mixture. Add a whole onion, carrots, bay leaves and gizzards. Bring to a boil and simmer over low heat for about 1 hour. Remove the carrots after 20 minutes so that they do not overcook.
Отварите желудки с овощами. В кастрюлю залейте воду, посолите и добавьте смесь перцев. Положите целую головку лука, морковь, лавровый лист и желудки. Доведите до кипения и варите на медленном огне примерно 1 час. Морковь достаньте через 20 минут, чтобы она не переварилась.
Prepare the broth. Remove the finished stomachs from the broth along with spices and vegetables. Cut the stomachs into thin slices. Strain the broth. Let the broth cool slightly. At this time, pour a glass of broth over the gelatin and leave to swell. Pour the swollen gelatin into a saucepan, heat until dissolved, but do not boil. Combine with the remaining broth.
Подготовьте бульон. Готовые желудки достаньте из бульона вместе со специями и овощами. Желудки нарежьте тонкими пластинами. Бульон процедите. Дайте бульону слегка остыть. В это время желатин залейте стаканом бульона, оставьте набухать. Набухший желатин вылейте в кастрюлю, нагрейте до растворения, но не кипятите. Соедините с оставшимся бульоном.
Pour the jellied meat into the molds. Cut the carrots into small slices for decoration. Take the molds in which the aspic will harden. Place carrots on the bottom, parsley leaves on top and pour a little broth with gelatin. Place in the refrigerator to harden for 10 minutes. Then spread a layer of peas and corn evenly. Place the stomachs on top and fill with broth with gelatin. Place in the refrigerator to set completely (at least 3 hours).
Залейте холодец в формы. Морковь нарежьте для украшения на небольшие ломтики. Возьмите формы, в которых будет застывать заливное. На дно разложите морковь, сверху листики петрушки и налейте немного бульона с желатином. Поставьте на 10 минут в холодильник застыть. Затем равномерно разложите слой горошка и кукурузы. Сверху выложите желудки и залейте бульоном с желатином. Поставьте в холодильник для полного застывания (минимум 3 часа).
Serve the chicken gizzard jellied meat after it has completely hardened. Garnish the dish with fresh herbs and serve with horseradish or mustard.
Подавайте холодец из куриных желудков после полного застывания. Украсьте блюдо свежей зеленью и подавайте к столу с хреном или горчицей.