Rinse the knuckle and dry it on a paper towel. Peel the horseradish root, garlic cloves, onion and carrots. Coarsely chop. Wash the cucumber and carrots to serve. Prepare a deep pan and molds for jellied meat.
Промойте рульку и обсушите на бумажном полотенце. Очистите корень хрена, зубчики чеснока, луковицу и морковь. Крупно порежьте. Помойте огурец и морковь для подачи. Подготовьте глубокую кастрюлю и формы для холодца.
Cook the meat. Fill the pork knuckle with 2.5 liters of water. Bring to a boil and reduce heat. Remove the foam. Add horseradish root, onion, bay leaf, pepper and carrots to the pan. Leave to cook for 6-7 hours. Add salt 1 hour before the end of cooking.
Приготовьте мясо. Залейте свиную рульку водой объемом 2,5 л. Доведите до кипения и уменьшите огонь. Уберите пену. Добавьте в кастрюлю корень хрена, лук, лавровый лист, перец и морковь. Оставьте вариться на 6-7 часов. За 1 час до окончания варки посолите.
Prepare the meat and broth. Remove the meat and cool it, separate it from the bone. Finely chop. Salt the broth and strain.
Подготовьте мясо и бульон. Достаньте мясо и остудите его, отделите от кости. Мелко порежьте. Бульон посолите и процедите.
Prepare jellied meat with horseradish. Grate the horseradish root. Place the meat on the bottom of the jellied meat dish and garlic on top. Pour broth on top and add horseradish. Cool the jellied meat at room temperature and place in the refrigerator for 5 hours.
Приготовьте холодец с хреном. Корень хрена натрите на терке. На дно формы для холодца выложите мясо, сверху чеснок. Сверху залейте бульоном и выложите хрен. Остудите холодец при комнатной температуре и поместите в холодильник на 5 часов.
To serve, cut the carrots into cubes and the cucumber into thin slices. Place the vegetables on a plate with aspic and serve the dish.
Перец подачей нарежьте морковь кубиками, а огурец — тонкими ломтиками. Выложите овощи на тарелку с холодцом и подавайте блюдо.