Prepare ingredients for venison jellied meat. Rinse the meat well. Peel the carrots, onions, and garlic. Chop the garlic.
Подготовьте продукты для холодца из оленины. Мясо хорошо промойте. Почистите морковь, лук, чеснок. Чеснок измельчите.
Prepare the meat and broth. Fill the venison in a saucepan with water and turn the heat to high. After boiling, reduce the heat to medium and cook for 4-5 hours. An hour before the end of cooking, lower the onion and carrots into the broth, add the bay leaf. While the meat is cooking, soak the gelatin in cold water for 30-40 minutes.
Подготовьте мясо и бульон. Залейте оленину в кастрюле водой, включите сильный огонь. После закипания огонь убавьте до среднего и варите 4-5 часов. За час до окончания готовки спустите в бульон луковицу и морковь, добавьте лавровый лист. Пока варится мясо, замочите желатин в холодной воде на 30-40 минут.
Prepare venison jellied meat. Remove the meat from the broth. Remove from bones and chop finely. Strain the broth. Place the chopped venison back into the broth and add salt. Bring to a boil, cook for another 45 minutes. 10 minutes before the process is complete, add gelatin, pepper and garlic. Pour into molds, let cool. Refrigerate for 4-5 hours.
Приготовьте холодец из оленины. Мясо достаньте из бульона. Отделите от костей, мелко порубите. Бульон процедите. Выложите рубленую оленину снова в бульон, посолите. Доведите до кипения, варите еще 45 минут. За 10 минут до завершения процесса добавьте желатин, перец и чеснок. Разлейте по формочкам, дайте остыть. Уберите в холод на 4-5 часов.
Serve venison jellied meat with boiled potatoes and fresh vegetable salad.
Подавайте холодец из оленины с отварным картофелем и салатом из свежих овощей.