Prepare the products for jellied meat with water. Scrape the dirt off the beef legs with a knife, cut into pieces, and soak in cold water for three hours. Wash the carrots. Peel the onion and garlic.
Подготовьте продукты для холодца с водой. Говяжьи ноги выскоблите ножом от грязи, разрубите на части, замочите в холодной воде на три часа. Морковь помойте. Лук и чеснок почистите.
Prepare the beef legs. Place the legs, whole onions, carrots and celery root in a large saucepan. Add pepper and bay leaf. Fill with water. Let it boil. Remove foam periodically. After the broth boils, reduce the heat to low, cover the pan with a lid, and cook for 6-7 hours.
Подготовьте говяжьи ноги. В большую кастрюлю выложите ноги, целиком лук, морковь и корень сельдерея. Добавьте перец и лавровый лист. Залейте водой. Дайте закипеть. Пену периодически убирайте. После закипания бульона огонь убавьте до медленного, накройте кастрюлю крышкой, варите 6-7 часов.
Prepare jellied meat. Remove the bay leaf from the broth. Remove the meat from the beef legs, chop with a knife or grind in a meat grinder. Mix with pressed garlic and salt. Strain the broth. Divide the meat mixture into the molds. Pour in broth. Let cool. Then put it in the refrigerator for 6-8 hours.
Приготовьте холодец. Из бульона извлеките лавровый лист. С говяжьих ног снимите мясо, измельчите ножом или прокрутите на мясорубке. Смешайте с выдавленным через пресс чесноком и солью. Бульон процедите. Разложите мясную массу по формочкам. Залейте бульоном. Дайте остыть. Затем уберите в холодильник на 6-8 часов.
Serve jellied meat with water and mustard and black bread.
Подавайте холодец с водой с горчицей и черным хлебом.