Take a saucepan, a sieve, a bowl, jellied meat molds, and knives. Prepare your tongue. Rinse it and soak it for 2-4 hours to remove mucus and blood clots. After soaking, rinse again. Boil water in a saucepan.
Возьмите кастрюлю, сито, миску, формы для холодца, ножи. Подготовьте язык. Промойте его и замочите на 2-4 часа, чтобы вышла слизь и сгустки крови. После замачивания еще раз промойте. Вскипятите воду в кастрюле.
Boil and prepare the tongue for aspic. Place the tongue in a pan of boiling water and cook for 5 minutes. Add onion, carrots and celery. Season with salt, pepper and bay leaf. Cook everything together for 2 hours 40 minutes. Cool the boiled tongue in cold water and remove the skin, starting from the thick end. Dip the cleaned tongue into the broth and boil. Remove and cool again, cut into slices.
Сварите и подготовьте язык для заливного. В кастрюлю с кипящей водой выложите язык и варите 5 минут. Добавьте лук, морковь и сельдерей. Приправьте солью, перцем и лавровым листом. Варите все вместе 2 часа 40 минут. Остудите вареный язык в холодной воде и снимите с него кожу, начиная с толстого конца. Очищенный язык опустите в бульон и прокипятите. Снова достаньте и остудите, нарежьте пластинами.
Prepare broth for jellied meat. Pour the broth through a sieve into a saucepan. In a separate bowl, dissolve the gelatin in the broth and leave for 20 minutes. Combine the swollen gelatin with the rest of the broth and heat until the gelatin dissolves, but without boiling.
Подготовьте бульон для холодца. Пролейте бульон через сито в сотейник. В отдельной миске растворите желатин в бульоне, оставьте на 20 минут. Набухший желатин объедините с остальным бульоном и нагрейте до растворения желатина, но не доводя до кипения.
Collect the aspic. Pour some of the jelly into the bottom of the mold and place in the refrigerator. After an hour, remove the pan from the refrigerator and place pieces of tongue, chopped eggs, carrots and olives on them. Pour in the remaining jelly and refrigerate for 2 hours or more.
Соберите заливное. На дно формы налейте часть желе и поставьте в холодильник. Через час достаньте форму из холодильника и выложите куски языка, на них порезанные яйца, морковь и маслины. Залейте оставшимся желе и поставьте в холодильник на 2 часа или более.
Serve with Dijon mustard and garnish with herbs on top.
Подавайте с дижонской горчицей, украсив сверху зеленью.