Take a saucepan, jellied meat molds, knives. Prepare the shank: cut it into pieces, rinse and leave to soak for 4 hours. Rinse again with cold water and a brush. Peel the onions and carrots. Cut the vegetables into large pieces.
Возьмите кастрюлю, формы для холодца, ножи. Подготовьте голяшку: разрубите ее на части, промойте и оставьте вымачиваться на 4 часа. Еще раз промойте холодной водой со щеткой. Почистите лук и морковь. Овощи порежьте большими кусками.
Prepare the broth. Place the shank in a saucepan and add water at the rate of 2 liters per 1 kg. Bring to a boil and simmer over low heat for 6-7 hours, skimming off foam and fat. Add vegetables to the broth an hour before the end of cooking. Along with the onions and carrots, also add bay leaf, parsley root, black pepper and salt. Cook everything together until the meat begins to separate from the bones.
Приготовьте бульон. В кастрюлю положите голяшку и залейте водой из расчета 2 л на 1 кг. Доведите до кипения и варите на слабом огне 6-7 часов, снимая пену и жир. Добавьте овощи в бульон за час до окончания варки. Вместе с луком и морковью также добавьте лавровый лист, корень петрушки, черный перец и соль. Варите все вместе, пока мясо не начнет отделяться от костей.
Collect the jellied meat. After cooking, remove the shank and bay leaf from the broth and remove the fat. Remove the meat from the bones and chop finely. Mix the pulp with the broth and boil. Salt and stir, pour into molds. Place the jellied meat in the refrigerator overnight.
Соберите холодец. После варки вытащите из бульона голяшку, лавровый лист, удалите жир. Снимите мясо с костей и мелко порубите. Мякоть смешайте с бульоном, вскипятите. Посолите и размешайте, разлейте по формам. Поставьте холодец в холодильник на ночь.
Place the jellied meat on a plate and garnish with herbs.
Выложите холодец на блюдо и украсьте зеленью.