Thaw the phyllo dough in the refrigerator for 2 hours. Wash the apples, remove the stem and seeds, peel and cut into small cubes. Wash the raisins and soak in cold water for 30 minutes. Wash the almonds and walnuts, remove debris, and chop using a blender or rolling pin. Preheat the oven to 180 degrees.
Тесто фило разморозьте в холодильнике в течение 2 часов. Яблоки помойте, удалите плодоножку и семена, очистите от кожуры, порежьте мелкими кубиками. Изюм помойте, замочите в холодной воде на 30 минут. Миндаль и грецкие орехи помойте, переберите от сора, измельчите при помощи блендера или скалки. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the filling. Melt half the butter in a frying pan and fry the breadcrumbs over medium heat for 1 minute. Add raisins, apples, cinnamon, sugar and nuts. Fry for another 5 minutes. Divide the filling into four equal parts.
Приготовьте начинку. Растопите в сковороде половину сливочного масла, обжарьте на среднем огне панировочные сухари 1 минуту. Добавьте изюм, яблоки, корицу, сахар и орехи. Обжаривайте еще 5 минут. Разделите начинку на четыре равные части.
Prepare the pie. Place two sheets of phyllo on top of each other, spread one part of the filling over them, and roll into a roll. Take two more sheets, spread some of the filling over them, place the previous roll on the edge and twist again. Repeat this procedure two more times. Place the roll in a baking dish greased with butter and bake in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes.
Приготовьте пирог. Положите два листа фило один на другой, распределите по ним одну часть начинки, скрутите в рулет. Возьмите еще два листа, распределите по ним часть начинки, положите на край предыдущий рулет и снова закрутите. Повторите эту процедуру еще два раза. Выложите рулет в форму для запекания, смазанную сливочным маслом, выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке 30 минут.
Serve the raisin phyllo with a generous dusting of icing sugar.
Подавайте фило с изюмом, обильно посыпав порцию сахарной пудрой.