Thaw the phyllo dough in its package to prevent it from drying out. Wash the mushrooms, dry them, cut into slices. Wash the onion, peel and cut into half rings. Peel the garlic and chop finely. Prepare a baking dish. Preheat the oven to 200 degrees.
Разморозьте тесто фило в упаковке, чтобы не допустить пересыхания. Вымойте грибы, обсушите, порежьте на пластинки. Вымойте лук, очистите от шелухи и нарежьте полукольцами. Почистите чеснок, мелко порубите. Приготовьте форму для выпечки. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the filling. Heat a frying pan, melt 1 tsp. cream and 1 tbsp. l. olive oil. Fry the onion and garlic. Add chopped shiitakes, season with salt and pepper, add rosemary, stir. Fry for 10 minutes, uncovered, until the liquid has evaporated. Add cream cheese and mix. Remove the pan from the heat. Melt the remaining butter in a suitable container.
Подготовьте начинку. Разогрейте сковороду, растопите 1 ч. л. сливочного и 1 ст. л. оливкового масла. Обжарьте лук и чеснок. Добавьте нарезанные шиитаке, приправьте солью и перцем, положите розмарин, перемешайте. Обжаривайте 10 минут, не накрывая крышкой, до испарения жидкости. Введите сливочный сыр, перемешайте. Уберите сковороду с огня. Растопите в подходящей емкости оставшееся сливочное масло.
Bake a pie. Grease a baking dish with olive oil, place mushrooms with cheese and onions on the bottom, place sheets of phyllo dough on top, lightly folding with an accordion. Brush with melted butter. Bake the pie for 20 minutes until golden brown.
Испеките пирог. Смажьте оливковым маслом форму для выпечки, выложите на дно грибы с сыром и луком, уложите поверх листы теста фило, слегка присбаривая гармошкой. Смажьте растопленным сливочным маслом. Выпекайте пирог в течение 20 минут до получения румяной корочки.
Cut filo pie with shiitake mushrooms into portions, place on serving plates, and serve with sour cream.
Пирог из фило с грибами шиитаке разрежьте на порционные кусочки, разложите на сервировочные тарелки, подайте со сметаной.