Prepare the necessary products and place them conveniently on your desktop. Thaw the phyllo dough in its package to prevent it from drying out. Prepare a baking sheet and parchment paper. Turn the oven on 180 degrees.
Подготовьте необходимые продукты, удобно расположите их на рабочем столе. Разморозьте тесто фило в упаковке, чтобы не допустить пересыхания. Приготовьте противень и пергаментную бумагу. Включите духовку на 180 градусов.
Form a pie with frozen currants. Place a sheet of phyllo on the table and brush it thoroughly with vegetable oil. Place a second sheet on top of it and also grease with oil. Do this procedure with the third and fourth sheets. Mix starch with sugar. Sprinkle the mixture evenly over the top sheet of dough. Place frozen currants on top, making a small indent from the edges - top, bottom and left and a significant one - from the right edge. Fold the free edges at the top and bottom, and roll the roll from left to right.
Сформируйте пирог с замороженной смородиной. Выложите лист фило на стол, тщательно смажьте его растительным маслом. Уложите поверх него второй лист и также смажьте маслом. Проделайте эту процедуру с третьим и четвертым листами. Смешайте крахмал с сахаром. Равномерно присыпьте смесью верхний лист теста. Выложите поверх замороженные ягоды смородины, делая небольшой отступ от краев — верхнего, нижнего и левого и значительный — от правого края. Загните свободные края сверху и снизу, заверните рулет слева направо.
Bake the strudel. Line a baking sheet with parchment. Place the resulting roll on it. Grease the top with oil and make a lot of holes on the surface so that steam escapes through them and the dough does not crack. Place the pan in the preheated oven for 25-30 minutes until browned.
Запеките штрудель. Застелите противень пергаментом. Выложите на него получившийся рулет. Смажьте сверху маслом и сделайте на поверхности множество дырочек, чтобы пар выходил через них, а тесто не трескалось. Поставьте противень в предварительно разогретую духовку на 25-30 минут до зарумянивания.
Serve filo strudel with frozen berries, sprinkled with powdered sugar and ground cinnamon.
Подавайте штрудель из фило с замороженными ягодами, присыпав его сахарной пудрой и молотой корицей.