Allow the frozen phyllo dough to thaw completely. Melt the butter. Chop the nuts. Peel and rinse the pumpkin. Line a baking tray with baking paper. Preheat the oven to 170 degrees.
Замороженному тесту фило дайте полностью растаять. Растопите сливочное масло. Порубите орехи. Тыкву очистите и промойте. Застелите противень бумагой для выпечки. Разогрейте духовку до 170 градусов.
Prepare the filling. Finely chop or grate the pumpkin. Add sugar and leave to release the juice for 20-30 minutes. Drain the juice and squeeze out the pulp. Combine pumpkin with the rest of the filling ingredients: raisins, semolina, nuts and spices. Stir the mixture.
Приготовьте начинку. Тыкву мелко порежьте или натрите на терке. Засыпьте сахаром и оставьте выпустить сок на 20-30 минут. Слейте сок и отожмите мякоть. Соедините тыкву с остальными ингредиентами начинки: изюмом, манкой, орехами и специями. Перемешайте смесь.
Prepare the dough. Brush half the sheets with melted butter and place on a baking sheet so that the sides are high. If one sheet of phyllo does not cover the baking sheet, overlap the sheets.
Подготовьте тесто. Смажьте половину листов растопленным сливочным маслом и выложите на противень так, чтобы получались высокие бортики. Если один лист фило не покрывает противень, кладите листы внахлест.
Bake a pie. Place the filling on the dough and fold the sides up. Place the remaining half of the dough on top. Fold the edges of the dough over the edge of the pan. Grease again with butter and sprinkle with sesame seeds. Bake the pie in a preheated oven for 40-45 minutes.
Испеките пирог. Выложите на тесто начинку и заверните бортики наверх. Сверху выложите оставшуюся половину теста. Края теста сверните по краю формы. Еще раз смажьте сливочным маслом и посыпьте кунжутом. Выпекайте пирог в разогретой духовке 40-45 минут.
When serving, add whipped cream to the pie portions.
При подаче добавьте к порциям пирога взбитые сливки.