Thaw frozen phyllo dough thoroughly under a damp towel. Wash and dry the cod fillet. Melt the butter. Wash and cut the lemon. Wash and dry the dill. Wash and beat the egg. For baking, prepare a baking sheet with parchment paper. Preheat the oven to 180 degrees.
Замороженное тесто фило тщательно разморозьте под влажным полотенцем. Филе трески помойте и обсушите. Растопите сливочное масло. Помойте и разрежьте лимон. Укроп промойте и просушите. Вымойте и взбейте яйцо. Для выпечки приготовьте противень с пергаментной бумагой. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the filling. Cut the cod into rectangles measuring 2-3 cm wide and 5-7 cm long. Finely chop the dill. Cut the lemon into slices. Add dill and lemon to the fish, salt and pepper and add olive oil. Marinate for 15-20 minutes.
Приготовьте начинку. Нарежьте треску прямоугольниками размером 2-3 см в ширину и 5-7 в длину. Мелко нарежьте укроп. Лимон нарежьте дольками. Добаьте укроп и лимон к рыбе, посолите, поперчите и добавьте оливковое масло. Маринуйте 15-20 минут.
Roll up the rolls. Cut the dough into pieces the size of a notebook sheet. Wrap the fish in sheets. Place the finished fish rolls on a baking sheet lined with paper and immediately spread with butter and egg. Sprinkle with sesame seeds. Bake in preheated oven for 20 minutes.
Сверните рулетики. Тесто нарежьте кусками размером с тетрадный лист. Заверните в листы рыбу. Готовые рыбные рулетики выкладывайте на противень, застеленный бумагой, и сразу намазывайте сливочным маслом и яйцом. Посыпьте кунжутом. Выпекайте в разогретой духовке 20 минут.
Serve filo cod rolls with cold sauces, such as tomato.
Подавайте рулетики из фило с треской с холодными соусами — например, томатным.