Thaw the phyllo in the refrigerator. Finely chop the almonds or grind them in a blender. Grate the chocolate. Melt the butter. Prepare a baking sheet and parchment paper. Preheat the oven to 180 degrees.
Фило разморозьте в холодильнике. Миндаль мелко нарежьте или измельчите в блендере. Шоколад натрите на терке. Растопите сливочное масло. Приготовьте противень и пергаментную бумагу. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Make the filling. Add grated chocolate, chopped almonds, vanilla extract and cinnamon to a bowl. Stir.
Сделайте начинку. В миску добавьте тертый шоколад, измельченный миндаль, ванильный экстракт и корицу. Перемешайте.
Form a snail from the dough with the filling. Cover the baking sheet with parchment and lay 3 sheets of phyllo, with a 3-4 cm overlap, brush with melted butter and place 3 more sheets on top. Repeat the procedure with the remaining dough. Place the filling on the edge of the surface. Wrap it with a roll, roll it up like a snail. Lubricate the surface of the product with oil. Place the baking sheet in a preheated oven for 15-20 minutes.
Сформируйте улитку из теста с начинкой. Противень накройте пергаментом и уложите 3 листа фило, с нахлестом один на один в 3-4 см, смажьте растопленным сливочным маслом и сверху уложите еще 3 листа. Повторите процедуру с оставшимся тестом. На край поверхности выложите начинку. Заверните рулетом, сверните улиткой. Смажьте поверхность изделия маслом. Противень отправьте в заранее разогретую духовку на 15-20 минут.
Sprinkle phyllo roll with dark chocolate with powdered sugar before serving.
Рулет из фило с темным шоколадом перед подачей присыпьте сахарной пудрой.