Thaw the phyllo dough in advance. To do this, place the package of dough on the top shelf of the refrigerator for at least 12 hours. Peel the bananas, cut lengthwise and in half. To serve, wash the strawberries, dry them with paper towels, and cut them into slices. Prepare a baking sheet. Turn the oven on 180 degrees.
Заранее разморозьте тесто фило. Для этого положите упаковку с тестом на верхнюю полку холодильника не менее, чем на 12 часов. Бананы очистите от кожуры, разрежьте вдоль и пополам. Клубнику для подачи вымойте, обсушите бумажными полотенцами, нарежьте дольками. Приготовьте противень. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare the dough. Remove one sheet of phyllo dough from the package and brush it with melted butter. Place the second sheet on top, repeating by analogy. Next, cut the dough into strips 3-4 cm wide.
Подготовьте тесто. Из упаковки достаньте один лист теста фило и смажьте его растопленным маслом. Сверху положите второй лист, повторив по аналогии. Далее разрежьте тесто на полоски шириной 3-4 см.
Prepare the bananas. Roll each banana slice in sugar, then overlap it into strips of dough and lightly brush the top with butter.
Подготовьте бананы. Каждую дольку банана обваляйте в сахаре, затем нахлестом заверните в полоски теста и слегка смажьте маслом сверху.
Assemble the rolls. Place the rolls on a baking sheet, sprinkle with sesame seeds and place in the oven for 15 minutes until golden brown.
Соберите рулетики. Положите роллы на противень, присыпьте кунжутом и поставьте в духовой шкаф на 15 минут до образования золотистой корочки.
Place filo rolls with banana on a wide flat serving plate, decorate with whipped cream and fresh strawberry slices.
Рулетики из фило с бананом выложите на широкую плоскую сервировочную тарелку, оформите взбитыми сливками и дольками свежей клубники.