Thaw the phyllo dough in the refrigerator. Melt the butter. Wash the apples and lingonberries. Peel and core the apples and cut them into small pieces. Cover a baking sheet with parchment and preheat the oven to 180 degrees.
Разморозьте тесто фило в холодильнике. Растопите сливочное масло. Помойте яблоки и бруснику. Очистите яблоки от кожуры, сердцевины и нарежьте их на небольшие кусочки. Застелите противень пергаментом и разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the strudel filling. Mix lingonberries, chopped apples and sugar.
Подготовьте начинку для штруделя. Смешайте бруснику, нарезанные яблоки и сахар.
Bake the strudel. Place the first sheet of dough on a baking sheet and brush it with oil. Repeat the same with all other sheets. Sprinkle the last sheet with breadcrumbs and place the filling on it. Roll up the roll, brush with butter and place on a baking sheet, seam side down. Place the strudel in the oven for 40 minutes at 180 degrees.
Запеките штрудель. Выложите на противень первый лист теста и смажьте его маслом. То же самое повторите со всеми остальными листами. Последний лист присыпьте панировочными сухарями и выложите на него начинку. Сверните рулет, смажьте маслом и положите на противень швом вниз. Отправьте штрудель запекаться в духовку на 40 минут при температуре 180 градусов.
Cut the strudel into portions and serve with a scoop of ice cream.
Нарежьте штрудель на порции и подавайте с шариком мороженого.