Thaw frozen phyllo dough in a plastic bag to prevent it from drying out. Cut the sheets into 4-6 pieces. Wash and dry the strawberries. Melt the butter. Preheat the oven to 200 degrees. Grease a baking sheet with butter.
Замороженное тесто фило разморозьте в полиэтиленовом пакете, чтобы оно не высохло. Разрежьте листы на 4-6 частей. Клубнику вымойте и обсушите. Растопите сливочное масло. Разогрейте духовку до 200 градусов. Противень смажьте сливочным маслом.
Form berry bags. Take 3 pieces of cut phyllo and place strawberries, starch and sugar on them. Brush each sheet of dough with melted butter. Gather the edges of the bag and tie them with scraps of dough. Form the rest of the bags like this.
Сформируйте ягодные мешочки. Возьмите 3 части разрезанного фило и выложите на них клубнику, крахмал и сахар. Каждый листик теста смазывайте растопленным маслом. Соберите края мешочка и перевяжите их обрезками теста. Сформируйте так остальные мешочки.
Prepare phyllo with strawberries. Place the bags on a greased baking sheet and place it in a preheated oven for 15-20 minutes until golden brown.
Приготовьте фило с клубникой. Выложите мешочки на смазанный маслом противень и поставьте его в разогретую духовку на 15-20 минут до золотистого цвета.
Serve strawberry filo pouches with whipped cream or ice cream.
Подавайте клубничные мешочки из фило со взбитыми сливками или мороженым.