Wash the chicken liver and chop finely. Peel and chop the onion. Wash the carrots, peel and grate. Pre-boil the egg, peel and grate on a fine grater. Prepare your blender.
Куриную печень промойте и мелко нарежьте. Лук очистите и нарежьте. Морковь промойте, очистите и натрите на терке. Яйцо предварительно сварите, очистите и натрите на мелкой терке. Подготовьте блендер.
Prepare the filling. Add butter, liver, onion and carrots to a hot frying pan. Salt, pepper and simmer for 10-15 minutes. Grind the resulting filling in a blender and mix with grated egg.
Приготовьте начинку. На раскаленную сковороду добавьте масло, печень, лук и морковь. Посолите, поперчите и тушите 10-15 минут. Полученную начинку измельчите в блендере и смешайте с тертым яйцом.
Prepare samosa. Cut the phyllo dough into equal strips. Spread butter on two layers of dough. Place 1-2 tbsp on the edge of the dough. l. fillings. Roll the dough into an envelope until the end of the strip. Grease the finished envelopes with butter, place in a double boiler and cook for 10-15 minutes.
Приготовьте самосу. Тесто фило нарежьте на одинаковые полосы. Намажьте на два слоя теста сливочное масло. На край теста выложите 1-2 ст. л. начинки. Сверните тесто конвертиком до конца полосы. Готовые конвертики смажьте сливочным маслом, поместите в пароварку и готовьте 10-15 минут.
Serve the phyllo samosa in a steamer with the herbed tomato sauce.
Подавайте самосу из фило в пароварке с томатным соусом с пряностями.