Thaw the dough according to the instructions on the package. Peel and grind the pistachios in a blender. Set aside some of the nuts for topping. In a bowl, combine the remaining ground nuts, sugar, cinnamon and breadcrumbs. Melt the butter in the microwave. Grease a 20-33 cm baking dish with butter. Preheat the oven to 180 degrees.
Разморозьте тесто согласно инструкции на упаковке. Фисташки очистите и измельчите в блендере. Отложите часть орехов для посыпки. В миске смешайте остальные молотые орехи, сахар, корицу и панировочные сухари. Растопите сливочное масло в микроволновке. Смажьте сливочным маслом форму для запекания размером 20-33 см. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Get started with the test. Place 1 sheet of phyllo in the pan, brush it with a thin layer of butter, then add the next one and brush it with butter as well. In total, place 10 sheets in the mold in this way.
Приступите к работе с тестом. Выложите в форму 1 лист фило, смажьте его тонким слоем сливочного масла, затем добавьте следующий и также смажьте его маслом. Всего таким образом в форму поместите 10 листов.
Form the pastry. Sprinkle the dough with ¼ of the nut, sugar and cinnamon mixture. Place 4 sheets of phyllo on top, butter between them, and then another ¼ of the nuts. Place like this until all the filling is used. Add the last layer of nuts and lay the remaining 10 sheets, brushing with butter. Cut the layered dough with filling into diamond shapes. Place the pan in the oven and bake until golden brown at 180 degrees for about 60 minutes.
Сформируйте выпечку. Посыпьте тесто ¼ частью смеси орехов, сахара и корицы. Выложите сверху 4 листа фило, между ними сливочное масло, а затем еще ¼ часть орехов. Укладывайте так до использования всей начинки. Последним слоем высыпьте орехи и уложите оставшиеся 10 листов, смазывая сливочным маслом. Нарежьте выстеленное слоями тесто с начинкой так, чтобы получились ромбики. Поставьте форму в духовку и запекайте до золотистого цвета при температуре 180 градусов примерно 60 минут.
Prepare the syrup. Pour 1.5 cups of water into the pan, add sugar, honey and bring to a boil over medium heat. Cook for 10-15 minutes and add lemon juice. Cook for another 2 minutes, then turn off the heat and let the syrup cool.
Приготовьте сироп. В кастрюлю влейте 1,5 стакана воды, добавьте сахар, мед и на среднем огне доведите до кипения. Варите 10-15 минут и влейте лимонный сок. Готовьте еще 2 минуты, затем огонь выключите и дайте сиропу остыть.
Pour the syrup over the resulting baklava while it is still warm. Let it soak at room temperature, uncovered, for 6 hours. Sprinkle the baked goods with ground nuts.
Полейте получившуюся пахлаву сиропом, пока та еще теплая. Дайте ей пропитаться при комнатной температуре, ничем не накрывая, в течение 6 часов. Посыпьте выпечку молотыми орехами.