Thaw the phyllo dough. Wash the prunes, pour boiling water over them, leave for 10 minutes, then drain the liquid and dry the dried fruits. Grate the cheese. Melt the butter. Line a baking sheet with parchment paper. Turn the oven on 180 degrees.
Разморозьте тесто фило. Вымойте чернослив, залейте его кипятком, оставьте на 10 минут, затем жидкость слейте, сухофрукты обсушите. Сыр натрите на терке. Сливочное масло растопите. Застелите противень пергаментной бумагой. Включите духовку на 180 градусов.
Start shaping the croissants. Fold the phyllo dough into 2 layers and cut into 6 triangles. Grease each triangle with butter. Place the filling on the wide edge - 2-3 prunes. and grated cheese.
Начните формировать круассаны. Тесто фило сложите в 2 слоя, нарежьте на 6 треугольников. Каждый треугольник смажьте сливочным маслом. Положите на широкий край начинку — чернослив по 2-3 шт. и тертый сыр.
Form croissants and bake them. Roll the croissants, starting from the wide corner to the narrow corner. Press the edge a little. Place the pieces on a baking sheet and bake in the oven for 20 minutes.
Сформируйте круассаны и испеките их. Сверните круассаны, начиная закручивать от широкого угла к узкому. Краешек немного прижмите. Выложите заготовки на противень, поставьте выпекаться в духовку на 20 минут.
To serve, dust filo croissants with powdered sugar.
При подаче посыпьте круассаны из фило сахарной пудрой.