Thaw frozen phyllo dough in a plastic bag or under a damp towel. Beat the egg. Melt the butter. For baking, prepare a baking tray and baking paper. Preheat the oven to 180 degrees.
Замороженное тесто фило разморозьте в полиэтиленовом пакете или под влажным полотенцем. Взбейте яйцо. Сливочное масло растопите. Для выпечки приготовьте противень, пекарскую бумагу. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Form the strudels. Grease the defrosted sheet of dough with jam, leaving 3-4 cm around the edges. Fold the edges to prevent the jam from leaking out while baking. Roll the dough into a log. Repeat the procedure with the second sheet of phyllo.
Сформируйте штрудели. Размороженный лист теста смажьте вареньем, оставляя по 3-4 см по краям. Сложите края, чтобы варенье не вытекало при выпекании. Сверните тесто в рулет. Повторите процедуру со вторым листом фило.
Bake the strudels. Place the strudels on a baking sheet lined with paper and greased with melted butter. Brush the rolls with egg. Place the baking sheet in the preheated oven for 15-20 minutes until the rolls have a golden crust.
Испеките штрудели. Выложите штрудели на противень, застеленный бумагой и смазанный растопленным сливочным маслом. Смажьте рулеты яйцом. Отправьте противень в разогретую духовку на 15-20 минут до образования золотистой корочки на рулетах.
Before serving the filo strudel with jam, sprinkle with cinnamon.
Перед подачей штрудели из фило с вареньем посыпьте корицей.