Conveniently place the necessary products on your desktop. Thaw the phyllo dough as needed. Wash the apples, cut into small cubes. Prepare silicone muffin tins. Finely chop the nuts. Preheat the oven to 200 degrees.
Удобно расположите на рабочем столе необходимые продукты. Тесто фило по необходимости разморозьте. Яблоки вымойте, нарежьте небольшими кубиками. Приготовьте силиконовые формочки для кексов. Орехи мелко нарежьте. Духовку разогрейте до 200 градусов.
Make the filling. Place the apples in the pan, add 1 tbsp. butter and place over medium heat. Fry the apples a little, add sugar. Stir and remove from heat.
Сделайте начинку. В кастрюлю отправьте яблоки, добавьте 1 ст.л. сливочного масла и поставьте на средний огонь. Немного поджарьте яблоки, насыпьте сахар. Перемешайте и снимите с огня.
Prepare the dough. Spread the phyllo dough on a work surface and brush it with butter. Then cover with another sheet and brush with oil again. Cut the sheet into 4 squares. Do the same with all sheets. There should be 16 squares in total.
Подготовьте тесто. На рабочей поверхности расстелите тесто фило и смажьте его сливочным маслом. Затем накройте еще одним листом и вновь смажьте маслом. Разрежьте лист на 4 квадрата. Аналогичным образом поступите со всеми листами. Всего должно получиться 16 квадратов.
Form into tartlets. Take a silicone muffin pan. Grease with butter and place the dough in the mold. For one tartlet you need to stack 3 squares on top of each other, slightly shifting their edges. Place apples inside each tartlet and sprinkle with nuts. Bake the phyllo tartlets for 20-30 minutes. Carefully remove the finished tartlets from the mold, transfer to a metal wire rack and cool.
Сформируйте тарталетки. Возьмите силиконовую форму для кексов. Смажьте сливочным маслом и выложите тесто в форму. Для одной тарталетки нужно сложить друг на друга по 3 квадратика, немного смещая их края. Внутрь каждой тарталетки выложите яблоки и посыпьте орешками. Корзиночки из фило выпекайте 20-30 минут. Готовые тарталетки аккуратно извлеките из формы, переложите на металлическую решетку и остудите.
Sprinkle filo tartlets with powdered sugar before serving.
Тарталетки из фило перед подачей посыпьте сахарной пудрой.