Peel, wash, boil and mash the potatoes. Peel the onion, wash it and cut it into small cubes. Chop the dill. Grate the cheese on a coarse grater. Thaw the phyllo dough in advance. Prepare a frying pan and baking sheet.
Почистите, помойте, отварите и разомните картофель. Лук почистите, помойте и нарежьте мелкими кубиками. Измельчите укроп. Натрите сыр на крупной терке. Заранее разморозьте тесто фило. Приготовьте сковороду и противень.
Prepare the filling. To do this, fry the onion until golden brown. Mix it with potatoes. Add ground black pepper, grated cheese and dill. Mix well.
Приготовьте начинку. Для этого обжарьте лук до золотистого цвета. Смешайте его с картофелем. Добавьте черный молотый перец, натертый сыр и укроп. Хорошо перемешайте.
Wrap the filling in phyllo. Take the first sheet of phyllo and butter it. Fold it so that a strip approximately 10 centimeters wide comes out. Brush the top with oil. Take a teaspoon of filling and place it on the end of the strip, leaving 3 centimeters from the edge. Carefully fold the remaining edge over the filling. Fold in half vertically to form a triangle. Fold this way until the end of the strip. The result will be a triangular envelope.
Заверните начинку в фило. Возьмите первый лист фило и намажьте его маслом. Сложите его так, чтобы вышла полоска шириной приблизительно 10 сантиметров. Намажьте верхнюю часть маслом. Возьмите чайную ложку начинки и положите ее на конец полоски, оставив 3 сантиметра от края. Аккуратно заверните оставленный край на начинку. Сложите пополам по вертикали так, чтобы получился треугольник. Складывайте так до конца полоски. В итоге получится треугольный конверт.
Bake and serve the burekas. Preheat the oven to 180 degrees. Grease a baking tray with oil. Place the envelopes close to each other. Brush them with egg on top and bake for 15-20 minutes. When the pies turn golden, take them out.
Выпеките и подайте на стол бурекасы. Разогрейте духовку до 180 градусов. Противень смажьте маслом. Разложите конвертики близко друг к другу. Смажьте их сверху яйцом и выпекайте 15-20 минут. Когда пирожки станут золотистыми, достаньте их.
Garnish the plate with burekas with parsley sprigs.
Украсьте тарелку с бурекасами веточками петрушки.