Thaw the phyllo dough in advance. Take out all the ingredients. Cut the salmon into small cubes. Grate the cheese on a coarse grater. Thaw the spinach and chop it. Cut the white part of the leek into thin rings. Take out two saucepans and a baking dish.
Заранее разморозьте тесто фило. Достаньте все ингредиенты. Семгу нарежьте небольшими кубиками. Сыр натрите на крупной терке. Шпинат разморозьте и измельчите. Нарежьте тонкими кольцами белую часть лука-порея. Достаньте два сотейника и форму для запекания.
Prepare the filling. Heat 50 g of butter in a saucepan, saute the leeks until soft, add spinach and simmer for 3-5 minutes. In another saucepan, fry the salmon for 5 minutes. Season with salt and pepper, add thyme leaves and mix well.
Приготовьте начинку. Разогрейте в сотейнике 50 г сливочного масла, спассируйте лук-порей до мягкости, добавьте шпинат и подержите на огне 3-5 минут. В другом сотейнике обжарьте семгу в течение 5 минут. Посолите, поперчите, добавьте листочки тимьяна и хорошо перемешайте.
Prepare the filling. Mix eggs, cream, cheese. Add salt and ground pepper to taste. Mix well.
Приготовьте заливку. Смешайте яйца, сливки, сыр. Добавьте соль и перец молотый по вкусу. Хорошо перемешайте.
Assemble and bake the pie. Melt 50 g butter. Grease a baking dish, place a sheet of filo and brush with butter. Repeat this with three more sheets. Spread the spinach in an even layer, then the fish. Fill with egg and cheese mixture. Cover with the remaining sheet of phyllo and gather the dangling ends over the pie and brush with butter. Place in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes.
Соберите и запеките пирог. Растопите 50 г сливочного масла. Смажьте маслом форму для запекания, положите лист фило и смажьте маслом. Повторите это еще с тремя листами. Равномерным слоем выложите шпинат, а затем ― рыбу. Залейте яично-сырной массой. Накройте оставшимся листом фило и соберите свисающие концы на пирог, смажьте маслом. Поставьте в разогретую до 180 градусов духовку на 30 минут.
Decorate the pie with herbs to taste.
Украсьте пирог зеленью по вкусу.