Wash, dry and separate turkey fillets, drumsticks and wings. Peel and rinse the carrots and onions, then divide into two parts. Wash the leeks and cut into rings. Wash and dry the parsley. Drain the canned peas and lightly dry the peas.
Промойте, просушите и разделите на части филе, голень и крылья индейки. Морковь и репчатый лук очистите и промойте, затем разделите на две части. Лук-порей промойте и нарежьте кольцами. Петрушку промойте и просушите. С консервированного горошка слейте воду и слегка просушите горошины.
Cook the meat. Place all the turkey meat in a saucepan and cover with water. Add carrots, onions and leeks to the meat, add salt and pepper. Start cooking the meat by bringing the water to a boil and skimming off the foam. Then reduce heat and continue cooking for 2 hours. Strain the broth through a colander and remove the carrots and meat. Cut the turkey into small pieces and the carrots into rings.
Сварите мясо. Положите все мясо индейки в кастрюлю, залейте водой. К мясу положите морковь, лук репчатый и лук-порей, добавьте соль и перец. Начните варите мясо, доведя воду до кипения и сняв пену. Затем уменьшите огонь и продолжайте варить в течение 2 часов. Процедите бульон через дуршлаг и извлеките морковь и мясо. Нарежьте индейку мелкими кусочками, а морковь — кольцами.
Place the jellied meat in molds and cool. Fill the bottom of the mold with carrots, then add the meat. Separate 0.5 cups of broth, cool slightly and dilute the gelatin with it, leave it for 30 minutes to swell. Then add gelatin to the main broth and bring it to a boil, but do not boil. Remove the broth from the heat, cool and pour into the mold. Place in the refrigerator to set for 4 hours.
Выложите холодец в формы и охладите. Дно формы заполните морковью, затем положите мясо. Отделите 0,5 чашки бульона, слегка охладите и разбавьте им желатин, поставьте его на 30 минут для разбухания. Затем добавьте желатин в основной бульон и доведите его до кипения, но не кипятите. Снимите бульон с огня, остудите и налейте в форму. Поставьте в холодильник для застывания на 4 часа.
Remove the finished jellied meat from the mold, cut into pieces, place a portion of jellied meat on a plate, arrange peas around the piece, and decorate the jellied meat with parsley on top.
Готовый холодец извлеките из формы, нарежьте на части, выложите порцию холодца на тарелку, вокруг кусочка разложите горошек, сверху украсьте холодец петрушкой.