Thaw the phyllo dough. Melt the butter. Sort the strawberries, wash and dry. Prepare the mixer. Line a baking dish with paper. Turn the oven on 180 degrees.
Разморозьте тесто фило. Растопите сливочное масло. Клубнику переберите, вымойте и обсушите. Приготовьте миксер. Выстелите форму для выпечки бумагой. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare the cream. To do this, beat the eggs and sugar with a mixer at low speed for 30 seconds. Add thick yoghurt and beat again. Pour in the vegetable oil and beat for two minutes until smooth. Then add the semolina and beat the cream again at low speed.
Приготовьте крем. Для этого взбейте миксером на низкой скорости в течение 30 секунд яйца с сахаром. Добавьте густой йогурт, снова взбейте. Влейте растительное масло и взбивайте на протяжении двух минут до однородной консистенции. Затем всыпьте манную крупу и вновь взбейте крем на низкой скорости.
Form the base. Lay out the first sheet of dough and brush it with 2-3 tbsp. l. cream. Lay out 6 more sheets, also greasing them with cream. On the penultimate layer of dough, place strawberries on the cream and carefully cover with the last sheet.
Сформируйте основу. Выложите первый лист теста и смажьте его 2-3 ст. л. крема. Выложите еще 6 листов, также смазав их кремом. На предпоследнем слое теста выложите на крем клубнику и аккуратно накройте последним листом.
Bake dessert. Grease baking paper with butter and place the product on it. Cut into several pieces, fill with the remaining cream and place in the oven for 30-40 minutes.
Испеките дессерт. Смажьте пекарскую бумагу сливочным маслом и положите на нее заготовку изделия. Разрежьте на несколько частей, залейте оставшимся кремом и отправьте в духовку на 30-40 минут.
Serve the filo berry dessert with a cup of freshly brewed tea.
Подайте дессерт из фило с ягодами с чашкой свежезаваренного чая.