Remove the sheets of phyllo dough from the freezer in advance and defrost. Melt the butter. Wash the plums, remove the seeds and cut the pulp into slices. Prepare parchment and a round baking pan. Turn the oven on 180 degrees.
Заранее достаньте листы теста фило из морозилки, разморозьте. Растопите сливочное масло. Вымойте сливы, удалите косточки и разрежьте мякоть на дольки. Подготовьте пергамент и круглую форму для выпечки. Включите духовку на 180 градусов.
Start shaping the cake. Line the pan with parchment and grease with melted butter. Lay out a sheet of phyllo so that the edges hang over. Brush a sheet of dough with butter, sprinkle with sugar and line the next sheet. So lay out all the sheets, laying them crosswise.
Начните формировать пирог. Застелите форму пергаментом, смажьте растопленным сливочным маслом. Выложите лист фило так, чтобы края свисали. Смажьте лист теста маслом, посыпьте сахаром и выстелите следующий лист. Так выложите все листы, укладывая их крест-накрест.
Bake a pie. Place plums on the last sheet and sprinkle them with sugar. Fold the edges of the dough inside the pie and brush the ends with oil. Place the pie in the oven for 30 minutes.
Испеките пирог. На последний лист выложите сливы и посыпьте их сахаром. Заверните края теста внутрь пирога, смажьте кончики маслом. Поставьте пирог в духовку на 30 минут.
Cut the plum phyllo tart into portions and serve with a cup of freshly brewed black tea.
Разрежьте пирог из фило со сливами на порции и подайте с чашкой свежезаваренного черного чая.