Boil the water first. Wash the chicken eggs thoroughly and dry. Sift the wheat flour through a sieve. Pre-cut the parchment paper into 13 equal sheets. Also prepare cling film and a baking sheet.
Воду предварительно вскипятите. Куриные яйца тщательно промойте и просушите. Пшеничную муку просейте через сито. Заранее нарежьте пергаментную бумагу на 13 равных листов. Также подготовьте пищевую пленку и противень.
Start cooking. Pour the water into a deep bowl. Add salt and vinegar there. Break the eggs, separate the yolks from the whites, then add the yolks to the liquid mixture and stir. Place flour on a work surface and make a small depression in it. Then gradually pour the egg mixture into the flour, add vegetable oil and knead the dough. Then beat the dough by slapping it on the table 40-50 times. Wrap it in cling film and leave at room temperature for 1 hour.
Начните приготовление. Воду перелейте в глубокую чашу. Туда же добавьте соль и уксус. Яйца разбейте, желтки отделите от белков, после чего добавьте желтки в жидкую смесь, перемешайте. Муку выложите на рабочую поверхность, сделайте в ней небольшое углубление. Затем понемногу перелейте яичную смесь в муку, добавьте растительное масло и замесите тесто. Затем отбейте тесто, шлепая его о стол 40-50 раз. Заверните его в пищевую пленку и оставьте при комнатной температуре на 1 час.
Prepare the phyllo. Sprinkle your work surface with flour. Roll out the finished dough into a sausage, then cut into 12 pieces. Place 1 sheet of parchment paper on the table. Roll out each piece of dough thinly, then stretch it with your hands several times. Place the finished layer of dough on a sheet of parchment paper, trim the edges with a knife. Place another sheet of parchment on top and repeat with the entire dough. When the phyllo is ready, roll it up.
Приготовьте фило. Рабочую поверхность присыпьте мукой. Готовое тесто раскатайте в колбаску, после чего разрежьте на 12 кусочков. На стол выложите 1 лист пергаментной бумаги. Каждый кусочек теста тонко раскатайте, после чего растяните руками несколько раз. Готовый пласт теста выложите на лист пергаментной бумаги, края подровняйте с помощью ножа. Сверху выложите еще один лист пергамента и повторите действия со всем тестом. Когда фило будет готово, сверните его в рулон.
Filo can be used immediately or frozen. The dough is perfect for making desserts or meat dishes.
Фило можно использовать сразу или заморозить. Тесто прекрасно подойдет для приготовления десертов или мясных блюд.