Wash the eggplant and tomatoes, remove the stems. Wash and peel the potatoes and carrots. Rinse the champignons well. Grate the carrots. Cut the champignons into thin slices. Cut the eggplants, potatoes and tomatoes into thin slices. Preheat the oven to 180 degrees. Prepare your blender.
Баклажан и помидоры помойте, удалите плодоножки. Картофель и морковь помойте и почистите. Шампиньоны хорошо промойте. Морковь натрите на терке. Шампиньоны нарежьте тонкими пластинками. Баклажаны, картофель и помидоры нарежьте тонкими кружочками. Разогрейте духовку до 180 градусов. Подготовьте блендер.
Prepare the roast. Fry the carrots in half the vegetable oil for 3 minutes. Add champignons, fry for another 5 minutes. Add tomato paste, water, salt and pepper to the mushrooms, simmer for 10 minutes over low heat.
Приготовьте зажарку. Морковь обжарьте на половине растительного масла в течение 3 минут. Добавьте шампиньоны, жарьте еще 5 минут. К грибам добавьте томатную пасту, воду, соль и перец, тушите 10 минут на медленном огне.
Prepare the moussaka. Fry the eggplants over medium heat in the remaining vegetable oil for 3 minutes on each side. Place alternate layers of potatoes, fried mushrooms, tomatoes and eggplants. Mix flour, cream and feta in a blender. Pour this sauce over the moussaka. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes.
Приготовьте мусаку. Обжарьте на среднем огне на оставшемся растительном масле баклажаны по 3 минуты с каждой стороны. Выложите поочередно слоями картофель, грибную зажарку, помидоры и баклажаны. Смешайте блендером муку, сливки и фету. Залейте этим соусом мусаку. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке 30 минут.
Serve the moussaka with mushrooms, garnishing the finished dish with fried whole champignon.
Подавайте мусаку с грибами, украсив готовое блюдо жареным целым шампиньоном.