Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Tiger salad Салат «Тигр»

Салат «Тигр» Tiger salad

The Tiger salad is simple in composition, but very effective. All ingredients are laid out in layers in the shape of the head of a striped predator. Carrots are naturally responsible for the orange color. It can be fresh, boiled or Korean. You can take any mushrooms and meat, for example, use the classic combination - chicken and champignons. When preparing a salad, allow time for soaking - this will take about 1 hour.


Салат «Тигр» несложен по составу, но выглядит эффектно. Все ингредиенты укладываются слоями в форме головы полосатого хищника. За оранжевый оттенок отвечает морковь: она может быть свежей, варёной или корейской. Грибы и мясо выбрать можно любые, например — курица с шампиньонами. Учтите время пропитки: около одного часа.


Steps / Шаги:

  1. Wash the chicken fillet and champignons and dry on paper towels. Peel the onions and carrots. Hard-boil the eggs, cool in cold water, and peel. Cut the mushrooms into thin slices, onions and chicken fillet into small cubes. Grind the eggs using a medium-mesh grater, and the carrots with small ones. Save the whites of two eggs for decoration. Cut the olives into thin strips, set two pieces aside for decoration.
    Куриное филе и шампиньоны вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Репчатый лук и морковь почистите. Яйца сварите вкрутую, остудите в холодной воде, почистите. Грибы нарежьте тонкими слайсами, репчатый лук и куриное филе — маленькими кубиками. Яйца измельчите при помощи терки со средними ячейками, морковь — с мелкими. Белки двух яиц оставьте для украшения. Маслины нарежьте тонкими полосками, две штуки отложите для оформления.
  2. Fry mushrooms and chicken. In one pan, fry the mushrooms and onions in oil for 5-7 minutes. On the other - chicken for about the same amount of time. Cool the food, add salt and pepper.
    Обжарьте грибы и курицу. На одной сковороде обжарьте в масле грибы с луком в течение 5-7 минут. На другой — курицу примерно столько же времени. Остудите продукты, посолите, приправьте перцем.
  3. Assemble the salad. Lubricate each layer with mayonnaise, except the top one. Place mushrooms and onions on the bottom of a flat plate, giving the salad the shape of a tiger's head. Distribute grated eggs on top, followed by chicken fillet and carrots.
    Соберите салат. Каждый слой смазывайте майонезом, кроме верхнего. На дно плоской тарелки выложите грибы с луком, придавая салату форму головы тигра. Сверху распределите тертые яйца, за ними — куриное филе и морковь.
  4. Prepare the salad. Make a mouth from a tomato slice, and a nose from a piece of carrot. Make eyes from two olives. Distribute the grated whites of two eggs, creating a semblance of a muzzle, and place some of the whites around the eyes. Decorate with slices of olives, imitating stripes.
    Оформите салат. Из помидорной дольки сделайте рот, из кусочка моркови — носик. Из двух маслин сделайте глазки. Распределите тертые белки двух яиц, создавая подобие мордочки, часть белка разложите вокруг глаз. Украсьте слайсами маслин, имитируя полоски.
  5. Before serving, place the Tiger salad in the refrigerator for 1 hour.
    Перед подачей поставьте салат «Тигр» в холодильник на 1 час.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому