Wash the raisins, dry, grind in a blender. Chop the walnuts finely in any convenient way. Melt the butter. Break the egg, separate the yolk from the white. Line an ovenproof pan with parchment. Turn the oven on 180 degrees.
Вымойте изюм, обсушите, измельчите в блендере. Раздробите мелко грецкие орехи любым удобным способом. Растопите сливочное масло. Разбейте яйцо, отделите желток от белка. Застелите пергаментом жаропрочную форму. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare the dough. Sift the flour into a suitable container. Add water, vinegar, salt and knead the dough until elastic and smooth. Add olive oil during the process. Place the resulting dough in the refrigerator for 30 minutes. Dust the work surface and dough with flour. Divide the workpiece into three parts. Roll out each piece to a thin layer. Roll and stretch with your hands until translucent. Cut the resulting sheets into two equal parts.
Приготовьте тесто. Просейте муку в подходящую емкость. Добавьте воду, уксус, соль и замешивайте тесто до эластичности и гладкости. В процессе добавьте оливковое масло. Полученное тесто уберите в холодильник на 30 минут. Присыпьте мукой рабочий стол и тесто. Разделите заготовку на три части. Раскатайте каждую часть до тонкого пласта. Раскатывайте и растягивайте руками до полупрозрачности. Разрежьте полученные листы на две равные части.
Prepare the filling and syrup. For the filling, mix crushed walnuts with ground raisins, add honey and mix the mixture thoroughly. For the syrup, mix water, honey and sugar in a suitable container. Cook the mixture over low heat for 5-10 minutes, stirring constantly.
Подготовьте начинку и сироп. Для начинки смешайте дробленые грецкие орехи с молотым изюмом, добавьте мед и тщательно перемешайте смесь. Для сиропа смешайте в подходящей емкости воду, мед и сахар. Варите смесь на медленном огне 5-10 минут, постоянно перемешивая.
Prepare the pie. Place a sheet of phyllo dough into the pan. Brush with melted butter and cover with a second sheet, brushing again with butter. Place a layer of filling. Cover with a third sheet and brush the surface with oil. Spread another layer of filling. Lay out the fourth and fifth sheets, brushing with oil. Grease the surface of the sixth sheet with yolk. Cut the pie into squares and bake in the oven for 45 minutes. Fill the finished pie with syrup.
Приготовьте пирог. Выложите лист теста фило в форму. Смажьте растопленным маслом и накройте вторым листом, снова смазав его маслом. Выложите слой начинки. Накройте третьим листом и смажьте поверхность маслом. Распределите еще один слой начинки. Выложите четвертый и пятый листы, смазывая маслом. Поверхность шестого листа смажьте желтком. Разрежьте пирог на квадраты, запекайте в духовке 45 минут. Готовый пирог залейте сиропом.
Serve the syrup-soaked pie by cutting into portions and sprinkling walnuts on top.
Подавайте пропитавшийся сиропом пирог, нарезав на порционные куски и присыпав сверху грецкими орехами.