Thaw the phyllo dough. Wash the apples, cut out the core, cut into small cubes. Wash the mint, dry it, and chop it coarsely. Leave the mint leaves whole to serve. Prepare the baking tins. Turn the oven on 180 degrees.
Разморозьте тесто фило. Вымойте яблоки, вырежьте сердцевину, нарежьте на мелкие кубики. Вымойте мяту, обсушите, крупно порубите. Мятные листики для подачи оставьте целыми. Приготовьте формочки для выпечки. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare the filling. Heat the oil in a frying pan, add sugar and stir over medium heat until completely dissolved. Add the chopped apples and fry, stirring constantly, until the fruit is caramelized. Cool, add chopped mint and cinnamon to the mixture. Stir gently.
Приготовьте начинку. Разогрейте масло на сковороде, насыпьте сахар и на среднем огне мешайте до полного растворения. Добавьте нарезанные яблоки и, постоянно перемешивая, обжаривайте до карамелизации фруктов. Остудите, добавьте к массе рубленую мяту и корицу. Аккуратно перемешайте.
Bake the baskets. Grease the molds with butter. Cut each sheet of phyllo dough into 4 squares and line the pans with them. Place the filling into the pieces, cover with the protruding edges of the dough, wrapping them inward. Brush the tops of the baskets with maple syrup and place in the oven for 30 minutes until browned. Cool, remove from molds.
Запеките корзинки. Смажьте формы сливочным маслом. Каждый лист теста фило разрежьте на 4 квадрата и выстелите ими формы. Разложите начинку в заготовки, накройте выступающими краями теста, заворачивая их внутрь. Сверху смажьте корзиночки кленовым сиропом, поставьте в духовку на 30 минут до зарумянивания. Остудите, извлеките из форм.
Serve the apple baskets, sprinkled with powdered sugar and garnished with fresh mint leaves.
Подавайте корзиночки с яблоками, посыпав сахарной пудрой и украсив листками свежей мяты.