Pre-defrost the honey mushrooms and rinse them thoroughly. Boil the mushrooms in water with added salt for 10-15 minutes. Then drain the water and leave the mushrooms to cool. Remove the cream and butter from the refrigerator. Wash the basil and separate the leaves.
Предварительно разморозьте опята и тщательно их промойте. Отварите грибы в воде с добавлением соли 10-15 минут. Затем слейте воду и оставьте опята остужаться. Достаньте сливки и сливочное масло из холодильника. Помойте базилик и отделите листочки.
Prepare honey mushrooms. Chop the boiled mushrooms as finely as possible, leaving about 10 of the most attractive ones for decoration. After this, fry the chopped mushrooms in butter until golden brown.
Подготовьте опята. Отварные грибы нарежьте как можно мельче, оставив примерно 10 штук наиболее привлекательных для украшения. После этого обжарьте измельченные грибы в сливочном масле до золотого отлива.
Make the sauce. Reduce the heat slightly and add cognac to the toasted mushrooms in the pan. Be careful not to get burned. As soon as the cognac alcohol vapors burn out, add cream to the mushrooms and heat the resulting sauce over low heat until thickened.
Сделайте соус. Немного убавьте огонь и к поджаренным опятам в сковороду добавьте коньяк. Будьте осторожны, чтобы не обжечься. Как только коньячные пары спирта прогорят, добавьте к грибам сливки и прогревайте полученный соус на медленном огне до загустения.
Prepare some toast. While the sauce is preparing, fry the bread until golden brown without adding oil, on each side for 1-2 minutes. Transfer the bread to a large plate and spread the prepared creamy mushroom sauce on each slice. Decorate the toast with previously set aside boiled honey mushrooms.
Приготовьте тосты. Пока готовится соус, обжарьте хлеб до золотой корочки без добавления масла, с каждой стороны в течение 1-2 минут. Переложите хлеб на большую тарелку и на каждый ломтик намажьте готовый сливочно-грибной соус. Украсьте тосты ранее отложенными отварными опятами.
When serving, you can decorate toast with honey mushrooms with fragrant basil leaves and a few spoons of sour cream.
Украсить тосты с опятами при подаче можно ароматными листьями базилика и несколькими ложками сметаны.