Cut the bread into slices 1 cm thick. Wash, peel and grate the potatoes. Finely chop the ham. Peel the onions and finely chop them.
Хлеб нарежьте на ломтики толщиной 1 см. Картофель вымойте, почистите и натрите на терке. Ветчину мелко нарежьте. Репчатый лук почистите и мелко покрошите.
Prepare the filling. Combine potatoes, ham, onion and salt. Spread the filling over the bread.
Приготовьте начинку. Смешайте картофель, ветчину, лук и соль. Распределите начинку по хлебу.
Make some toast. Heat sunflower and grape oil in a frying pan. Place the toast in the pan, topping side down, and fry over medium heat for 5 minutes. Flip and cook on the other side for another 1 minute.
Пожарьте тосты. Разогрейте на сковороде подсолнечное и виноградное масло. Выложите тосты на сковороду начинкой вниз, обжаривайте на среднем огне 5 минут. Переверните и жарьте на другой стороне еще 1 минуту.
Sprinkle toast with grape butter before serving with a pinch of dried herbs.
Тосты с виноградным маслом перед подачей присыпьте щепоткой сушеной зелени.