Recipes / Toast with pecorino cheese Тост с сыром пекорино
Toast goes well with any cheese, but it will acquire a special taste with pecorino cheese. This cheese is made from sheep's milk, which is produced in the Italian regions of Tuscany, Umbria and Lazio. This cheese has the flavor of butter. There are two types of Pecorino: soft, which has been ripened for more than 20 days, but less than 4 months, and mature Pecorino, which has been ripened for 4 months. Interestingly, different varieties pair with different wines. The mild variety is suitable for white wines, and the mature variety is suitable for red wines.
Этот тост прекрасно сочетается с любыми сырами, но особый вкус он приобретает с пекорино. Этот сыр производится из овечьего молока в итальянских регионах Тоскана, Умбрия и Лацио и обладает сливочно-масляным ароматом. Пекорино бывает в двух вариантах: мягкий, выдержанный более 20 дней, но менее 4 месяцев, и зрелый, выдержанный около 4 месяцев. Интересно, что разные сорта подходят к разным винам: мягкий — к белым, зрелый — к красным.
Steps / Шаги:
Thaw green peas. Toast the bread in a toaster or frying pan on both sides for 2 minutes on each side. Grate the pecorino cheese on a coarse grater. To serve, wash and dry the basil, then separate the leaves from the stem. Prepare a saucepan for the pea puree.
Зеленый горошек разморозьте. Хлеб обжарьте в тостере или на сковороде с обеих сторон по 2 минуты с каждой стороны. Сыр пекорино натрите на крупной терке. Для подачи базилик помойте и просушите, затем отделите листья от стебля. Подготовьте сотейник для пюре из горошка.
Prepare pea puree. Pour 1 glass of water into a saucepan, add salt and bring to a boil. Then add the peas to boiling water and cook until soft for 5 minutes over medium heat. Remove from heat and drain peas in a colander. Then place the peas and mascarpone cheese into a blender bowl and puree.
Приготовьте пюре из горошка. В сотейник налейте 1 стакан воды, посолите и доведите до кипения. Затем в кипящую воду высыпьте горошек и варите до мягкости в течение 5 минут на среднем огне. Снимите с огня и откиньте горошек на дуршлаг. Затем в чашу блендера выложите горошек, сыр маскарпоне и превратите в пюре.
Prepare some toast. Drizzle the toasted bread slices with olive oil. Leave to soak a little for 1 minute. Then spread the pea puree on the toast and sprinkle the pecorino on top.
Приготовьте тосты. Поджаренные ломтики хлеба сбрызните оливковым маслом. Оставьте немного пропитаться на 1 минуту. После смажьте тосты пюре из горошка, сверху посыпьте пекорино.
Place the pecorino toast on a serving plate or board and garnish with basil leaves.
Тосты с сыром пекорино положите на тарелку или доску для подачи и украсьте листочками базилика.