Prepare all the necessary ingredients and work surface. Wash the chicken eggs. Preheat the oven to 180°C.
Подготовьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Куриные яйца помойте. Духовку разогрейте до 180 °С.
Beat softened butter, 100 g sugar and flour with a stand mixer.
Взбейте стационарным миксером размягченное сливочное масло, 100 г сахара и муку.
Add 1 egg to the dough and beat the dough with a mixer until smooth.
Добавьте к тесту 1 яйцо и взбейте миксером тесто до однородности.
Add 1-2 tbsp to the dough. l. cold water to make it more flexible.
Добавьте к тесту 1-2 ст. л. холодной воды, чтобы оно стало более пластичным.
Form the dough into a ball and place it in the refrigerator for 20-25 minutes.
Сформируйте из теста шар и уберите его в холодильник на 20-25 минут.
Meanwhile, prepare the cream. In a bowl, combine sour cream, 50 g sugar and 2 eggs.
Тем временем приготовьте крем. В миске соедините сметану, 50 г сахара и 2 яйца.
Beat the cream with a stand mixer until smooth.
Взбейте крем стационарным миксером до однородности.
Line a baking dish with parchment, grease the bottom and sides with butter. Gently spread the dough, laying out the bottom and forming the sides.
Форму для запекания выстелите пергаментом, дно и бортики смажьте сливочным маслом. Аккуратно распределите тесто, выложив дно и сформировав бортики.
Carefully pour the cream onto the dough.
Аккуратно вылейте крем на тесто.
Smooth out the sour cream. Bake in the oven for 25-30 minutes until done.
Разровняйте сметанник. Выпекайте в духовке в течение 25-30 минут до готовности.
Let the sour cream cool slightly and remove from the mold.
Дайте сметаннику немного остыть и извлеките из формы.