Remove bad leaves from cabbage. Peel the onions and carrots. Rinse the rice with cold water.
Удалите у капусты плохие листья. Репчатый лук и морковь почистите. Рис промойте холодной водой.
Cut the onion into thin half rings.
Нарежьте репчатый лук тонкими полукольцами.
Cut the carrots into thin strips or grate them on a coarse grater.
Морковь нарежьте тонкой соломкой либо натрите на крупной терке.
Chop the garlic.
Чеснок измельчите.
Chop the cabbage into strips.
Капусту нашинкуйте соломкой.
Heat vegetable oil in a deep frying pan or saucepan with a thick bottom. Fry the onion, carrots and garlic over medium heat for 5 minutes.
Разогрейте растительное масло в глубокой сковороде или кастрюле с толстым дном. Обжарьте лук, морковь и чеснок на среднем огне в течение 5 минут.
Add cabbage and tomato paste. Mix everything and fry for another 10 minutes.
Добавьте капусту и томатную пасту. Все перемешайте и обжаривайте еще 10 минут.
Add a glass of rice and pour in one and a half glasses of water. Salt the water a little. Cover with a lid, reduce heat to low and simmer for 10-15 minutes until done.
Всыпьте стакан риса и влейте полтора стакана воды. Немного посолите воду. Накройте крышкой, убавьте огонь до минимального и тушите все 10-15 минут до готовности.
Salt and pepper the dish to taste. Stewed cabbage with rice is ready.
Посолите и поперчите блюдо по вкусу. Тушеная капуста с рисом готова.
Garnish the finished dish with chopped herbs.
Готовое блюдо украсьте нарубленной зеленью.
Add celery stalk and cilantro to the dish.
Добавьте в блюдо стебель сельдерея и кинзу.