Recipes / Blackcurrant toast Тост с черной смородиной
Classic French toast with eggs and milk is usually served with jam or preserves. But if you make a sauce from fresh berries with honey, the result will be no less tasty, and the dessert will contain more vitamins. First of all, vitamin C, which rarely survives heat treatment. In addition, black currant contains vitamins A, E, B1, B2, B5, B6, as well as pectins, which are valuable for health. Blackcurrant toast is ideal for those who want something sweet and healthy at the same time.
Классические французские тосты с яйцами и молоком обычно подают с джемом или вареньем. Но если приготовить соус из свежих ягод с медом, получится не менее вкусно, а в десерте будет больше витаминов. Прежде всего — витамина C, который практически не разрушается при термической обработке. Кроме того, черная смородина содержит витамины A, E, B1, B2, B5, B6, а также ценные для здоровья пектины. Тост с черной смородиной станет идеальным выбором для тех, кто хочет сладкое и полезное одновременно.
Steps / Шаги:
Wash and dry the berries. If the honey has thickened, melt it. Wash the chicken eggs. Slice the bread diagonally. Wash the mint and separate the leaves from the stem. Preheat the oven to 180 degrees.
Помойте и обсушите ягоды. Если мед загустел, растопите его. Помойте куриные яйца. Нарежьте хлеб по диагонали. Помойте мяту и отделите листочки от стебля. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare bread mixture. Mix milk, eggs, sugar and cinnamon in a bowl until smooth.
Подготовьте смесь для хлеба. Смешайте в миске молоко, яйца, сахар и корицу в однородную массу.
Prepare some toast. Dip the slices of bread into the mixture, being careful not to let them get soggy - fresh bread only needs to be kept in it for 3 seconds. Melt the butter in a hot frying pan and fry the bread slices until golden brown. Then keep the toast in the oven for 2 minutes.
Приготовьте тосты. Обмакните ломтики хлеба в смесь, стараясь, чтобы они не размокли — свежий хлеб достаточно подержать в ней всего 3 секунды. На горячей сковороде растопите сливочное масло и обжарьте ломтики хлеба до золотистой корочки. После подержите тосты 2 минуты в духовке.
Make berry sauce. Beat currants, honey and water in a blender. Place the finished toasts on a plate and pour berry sauce over them.
Сделайте ягодный соус. Взбейте в блендере смородину, мед и воду. Выложите готовые тосты на тарелку и полейте их ягодным соусом.
Serve blackcurrant toast, dusted with powdered sugar and garnished with mint leaves.
Подавайте тосты с черной смородиной, посыпав их сахарной пудрой и украсив листиками мяты.