Wash the tomatoes, eggplants and bell peppers.
Помойте помидоры, баклажаны и болгарский перец.
Sterilize the jar and lid in the oven. To do this, place the jar in a cold oven and set the temperature to 100-110 °C. Keep the jars inside for about 20 minutes. The sterilization time does not depend on their volume. You can also sterilize jars using a microwave, multicooker, saucepan or kettle.
Простерилизуйте банку и крышку в духовке. Для этого поставьте банку в холодную духовку и установите температуру 100-110 °C. Держите банки внутри около 20 минут. Время стерилизации не зависит от их объема. Стерилизовать банки также можно с помощью микроволновки, мультиварки, кастрюли или чайника.
While the jar is sterilizing, prepare the remaining ingredients. Peel the onion and cut into cubes.
Пока банка стерилизуется, подготовьте остальные ингредиенты. Лук очистите и нарежьте кубиком.
Remove the core and seeds from the bell pepper and cut into medium pieces.
Выньте сердцевину с семечками из болгарского перца, нарежьте на средние кусочки.
Peel the garlic and chop coarsely.
Чеснок очистите и крупно нарежьте.
Cut the eggplants into strips.
Баклажаны нарежьте полосками.
Grind the tomatoes in a blender.
Помидоры измельчите блендером.
Fry the onion, add bell pepper and eggplant to it. Simmer the vegetables for 10-15 minutes.
Обжарьте лук, добавьте к нему болгарский перец и баклажаны. Потушите овощи в течение 10-15 минут.
Add chopped tomatoes to the stewed vegetables. Stir and continue to simmer the vegetables.
К тушеным овощам добавьте измельченные помидоры. Перемешайте и продолжайте тушить овощи.
Add chopped garlic, vinegar, sugar, salt and ground pepper. Stir and leave to simmer until the vegetables are ready.
Добавьте нарезанный чеснок, уксус, сахар, соль и молотый перец. Перемешайте и оставьте тушить до готовности овощей.
Transfer the finished vegetable dish to a jar. Close it with a sterile lid and seal it tightly. Turn the twisted can of tomatoes over, wrap it in something warm and leave it like that until it cools completely.
Готовое овощное блюдо переложите в банку. Закройте ее стерильной крышкой и герметично закупорьте. Переверните закрученную банку с помидорами, укутайте во что-то теплое и оставьте в таком виде до полного остывания.