Wash the eggs and dry them. Hard boil two eggs, cool, peel. Break the remaining egg, separating the yolk from the white. Wash the green onions, dry, finely chop. Rinse the lettuce leaves with cold water and cut into small pieces. Squeeze the juice from the lemon. Prepare the blender.
Куриные яйца промойте, обсушите. Два яйца сварите вкрутую, остудите, очистите. Оставшееся яйцо разбейте, отделив желток от белка. Зеленый лук промойте, обсушите, мелко порубите. Листья салата сполосните холодной водой и нарежьте небольшими кусочками. Выжмите сок из лимона. Приготовьте блендер.
Prepare mayonnaise. Place chicken yolk and mustard into a blender bowl, add salt and pepper to taste. Beat thoroughly until the mixture is homogeneous. Pour in the vinegar, whisking continuously, and pour in some of the olive oil. When the mixture thickens, add 1 tsp. lemon juice and whisk again until smooth, adding the remaining olive oil.
Приготовьте майонез. В чашу блендера загрузите куриный желток и горчицу, положите соль и перец по вкусу. Тщательно взбейте до однородности массы. Влейте уксус, не переставая взбивать, влейте часть оливкового масла. Когда смесь загустеет, добавьте 1 ч. л. лимонного сока и снова взбейте до однородности, добавляя оставшееся оливковое масло.
Connect the components. Place the eggs in a deep bowl and mash thoroughly. Add the finished mixture to the mayonnaise. Add chopped green onions and spices there and mix well. Place the chopped lettuce leaves in a separate container, sprinkle them with olive oil, pour in the remaining lemon juice, season with salt and pepper to taste, and mix thoroughly.
Соедините компоненты. Яйца переложите в глубокую миску, тщательно разомните. Готовую массу добавьте к майонезу. Туда же переложите измельченный зеленый лук и специи, хорошо перемешайте. Нарезанные листья салата переложите в отдельную емкость, сбрызните их оливковым маслом, влейте оставшийся сок лимона, приправьте солью и перцем по вкусу, тщательно перемешайте.
Prepare toast. Heat a frying pan with olive and vegetable oil, add bread and lightly fry until crispy.
Подготовьте тосты. Сковороду с оливковым и растительным маслом разогрейте, выложите хлеб и слегка обжарьте до хрустящей корочки.
Assemble the dish. Grease the prepared slices of bread generously with a mixture of mayonnaise and eggs. Carefully place the dressed lettuce leaves on top.
Соберите блюдо. Подготовленные ломтики хлеба обильно смажьте смесью из майонеза и яиц. Сверху аккуратно выложите заправленные листья салата.
Place toast with mayonnaise on a wide flat plate. Serve as a light snack or breakfast.
Тосты с майонезом переложите на широкую плоскую тарелку. Подавайте в качестве легкой закуски или завтрака.