Tangerines are fruits whose pulp is juicy and sweet, and whose peel contains a high content of essential oils. It is thanks to these oils that tangerines have that citrus smell, recognizable to everyone since childhood, which is associated with the New Year holiday. Southern China and India are considered the birthplace of tangerine trees. However, at the moment tangerines are widespread in Turkey, Morocco, Spain and Abkhazia. Eating tangerines can replenish the loss of vitamins during cold seasons; in addition, these fruits have an antimicrobial effect and antipyretic effect. Tangerines, of course, are eaten fresh, and they are also used to make bright and aromatic jams, compotes and syrups.
Мандарины — цитрусовые плоды с сочной и сладкой мякотью, а в кожуре сдержится богатство эфирных масел. Именно благодаря этим маслам мандарины приобретают характерный всем с детства цитрусовый аромат, ассоциирующийся с праздником Нового года. Родиной мандариновых деревьев принято считать Южный Китай и Индию. Однако сейчас эти плоды широко культивируются в Турции, Марокко, Испании и Абхазии. Употребление мандаринов помогает восполнить нехватку витаминов в холодное время года, помимо прочего они обладают противомикробным и жаропонижающим эффектом. Мандарины едят как в свежем виде, так и перерабатывают в яркие и ароматные джемы, компоты и сиропы.
Steps / Шаги:
Wash and peel the tangerines.
Мандарины помойте и почистите.
Finely chop the peel into strips. Boil some water.
Кожуру мелко нарежьте полосками. Вскипятите немного воды.
Place the peel in a suitable sized pan. Pour boiling water over the peel. leave for a couple of minutes. The obvious bitterness will disappear from the peel, but the rich citrus aroma and taste will remain. Remove the peels from the water and dry.
Положите кожуру в подходящую по размерам кастрюлю. Залейте кожуру кипятком. оставьте на пару минут. Образом из кожуры уйдет явная горечь, но останутся насыщенный цитрусовый аромат и вкус. Достаньте корки из воды и обсушите.
Divide the tangerines into slices.
Мандарины разделите на дольки.
In a blender, thoroughly beat the tangerine slices and sugar. Then add a few pieces of tangerine peels. Beat the puree again with a blender.
В блендере тщательно взбейте дольки мандаринов и сахар. Потом добавьте несколько кусочков мандариновых корок. Еще раз взбейте пюре блендером.
Tangerine puree is ready. Place in a glass serving mold.
Мандариновое пюре готово. Выложите в стеклянную порционную формочку.
Serve the treat with a dessert spoon.
Подайте к лакомству десертную ложечку.