Recipes / Perch fried in batter Окунь, жаренный в кляре
Sea fish is considered a very useful product for humans. Sea bass is a predatory fish that is fished in the waters of the Atlantic. The scales of sea bass are usually golden or red in color. Perch meat is rich in vitamins A, B, D, C, as well as amino acids and minerals. It is easily digestible and low in calories, so it is suitable for those people who are trying to lose weight. Perch can be prepared in various ways. It is fried, baked, steamed and cooked in various soups, including fish soup. But no matter how the perch is prepared, it will definitely be tasty and healthy.
Морская рыба считается весьма полезной для организма человека. Морской окунь — хищная рыба, промысел которой осуществляется в водах Атлантики. Чешуя окуня обычно имеет золотистый или красноватый оттенок. Мясо окуня богато витаминами A, B, D и C, а также аминокислотами и минералами. Оно легко переваривается и имеет низкую калорийность, поэтому подойдет тем, кто хочет снизить вес. Окуня можно готовить разными способами: жарить, запекать, готовить на пару и варить различные супы, включая уху. Независимо от способа приготовления окунь остается вкусным и полезным продуктом.
Steps / Шаги:
Prepare the fish. Remove scales, cut off fins and tail. Rinse with water. Prepare flour, egg and vegetable oil.
Подготовьте рыбу. Очистите от чешуи, отрежьте плавники и хвост. Промойте водой. Подготовьте муку, яйцо и растительное масло.
Cut the sea bass carcass into pieces. Sprinkle the pieces with salt and pepper.
Разрежьте тушку морского окуня на кусочки. Посыпьте кусочки солью и перцем.
Take two plates. Break an egg into the first plate. Stir with a fork. Season with salt and pepper. Dip each piece of fish into it.
Возьмите две тарелки. В первую тарелку разбейте яйцо. Размешайте вилкой. Посолите и поперчите. Обмакните туда каждый кусочек рыбы.
Pour flour into a second plate. Remove the fish pieces from the plate with the egg and roll each piece in flour.
Во вторую тарелку высыпьте муку. Доставайте кусочки рыбы из тарелки с яйцом и обваляйте каждый в муке.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil. Place the fish pieces. Fry for five minutes on one side or until golden brown.
Разогрейте сковороду, налейте растительное масло. Выложите кусочки рыбы. Обжаривайте пять минут с одной стороны или до появления золотистой корочки.
Sea bass in batter is ready.
Морской окунь в кляре готов.
Place the fish on a plate and garnish with a pinch of finely chopped herbs.
Выложите рыбу на тарелку и украсьте щепоткой мелко рубленной зелени.