Place all ingredients on the table for easy preparation. Prepare the fish: remove the skin and remove the bones. Preheat the oven to 200 degrees.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Подготовьте рыбу: снимите с нее кожу и достаньте кости. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Season the perch with salt and pepper to taste on all sides. Make small cuts on the outside of the fish.
Окуня посолите и поперчите по вкусу со всех сторон. Снаружи рыбы сделайте небольшие надрезы.
Place the fish in a baking dish, outer side down. Grease the inside with mayonnaise and sprinkle with Provençal herbs.
Выложите рыбу в форму для запекания наружной стороной вниз. Внутреннюю сторону смажьте майонезом и посыпьте прованскими травами.
Bake the perch in an oven preheated to 200 degrees for 20-30 minutes.
Запекайте окуня в разогретой до 200 градусов духовке в течение 20-30 минут.
Serve the finished fish with chopped spinach. Drizzle the dish with balsamic vinegar.
Готовую рыбу подавайте на стол с нарезанным шпинатом. Полейте блюдо бальзамическим уксусом.