Recipes / Perch in sour cream and mustard marinade Окунь в сметанно-горчичном маринаде
Perch in sour cream and mustard marinade is a tasty and healthy dish. Perch meat has a delicate texture and high taste. The sour cream and mustard marinade adds creaminess to the dish and a slight spice in the aftertaste. In addition, perch meat is rich in vitamins and minerals and is considered dietary. Fish contains a lot of vitamins A, E and group B, as well as potassium, magnesium and phosphorus, which has a beneficial effect on the skin, hair, nervous system and metabolic processes.
Окунь, замаринованный в сметано-горчичном соусе, получается вкусным и полезным блюдом. Мясо окуня имеет нежную текстуру и высокие вкусовые качества. Сметанно-горчичный маринад наделяет блюдо бархатистой сливочностью и легкой остротой на послевкусии. Кроме того, мясо окуня богато витаминами и минералами и считается диетическим продуктом. В рыбе содержатся витамины A, E и группы B, а также калий, магний и фосфор, что положительно влияет на кожу, волосы, нервную систему и обмен веществ.
Steps / Шаги:
Peel the garlic. Preheat the oven to 180 degrees. Remove the scales from the fish. Gut if necessary.
Очистите чеснок. Разогрейте духовку до 180 градусов. Снимите с рыбы чешую. При необходимости выпотрошите.
Finely chop the garlic.
Мелко покрошите чеснок.
Generously coat the fish with the resulting marinade. Leave for 5-10 minutes.
Обильно смажьте рыбу получившимся маринадом. Оставьте на 5-10 минут.
Bake in the oven at 180 degrees for 15-20 minutes.
Запекайте в духовке при 180 градусах 15-20 минут.
The dish is ready! Place fish on a plate. Serve hot. Fresh vegetables would be a great addition. Bon appetit!
Блюдо готово! Выложите рыбу на тарелку. Подавайте горячей. Отличным дополнением станут свежие овощи. Приятного аппетита!