Rinse the basil under running water and dry with a towel. Also rinse the perch carcass and mushrooms. Remove excess film from the mushroom stems. Remove the peel from the garlic.
Базилик промойте под струей воды и обсушите полотенцем. Также промойте тушку окуня и шампиньоны. С грибов удалите лишнюю пленку у ножек. С чеснока снимите шелуху.
Cut each champignon into four pieces.
Нарежьте каждый шампиньон на четыре части.
Cut the garlic across the clove into thin rings. Make cross cuts on the fish. Rub the perch with salt and pepper, and place cloves of garlic in the cuts.
Чеснок нарежьте поперек зубчика тонкими колечками. Сделайте поперечные надрезы на рыбе. Натрите окуня солью и перцем, а в надрезы посетите дольки чеснока.
Pour cream over the champignons, add ground ginger and olive oil. Stir and leave for 5 minutes.
Залейте шампиньоны сливками, добавьте молотый имбирь и оливковое масло. Перемешайте и оставьте на 5 минут.
Place the basil in a baking dish. In this way, during baking, the basil will give all its aroma to the fish. Place the perch on top and fill it with a mixture of cream, ginger and mushrooms. Send to bake in an oven preheated to two hundred degrees. Bake for 30 minutes or until fish is golden brown.
В форму для запекания уложите базилик. Таким способом, во время запекания базилик отдаст весь свой аромат рыбе. Сверху разместите окуня и залейте ее смесью сливок, имбиря и шампиньонов. Отправляйте запекаться в духовку, разогретую до двухсот градусов. Запекайте 30 минут или до золотистой корочки на рыбе.
Remove the pan with the finished perch from the oven and let cool slightly.
Вынимайте форму с готовым окунем из духовки и дайте немного остудиться.
Carefully transfer to a fish serving plate. Juicy perch in creamy sauce and mushrooms is ready.
Аккуратно переложите в порционную тарелку для рыбы. Сочный окунь в сливочном соусе и шампиньонами готов.